VALT JOBB

Miljöspecialist med funktionsansvar


Ansök här

Som Miljöspecialist med funktionsansvar på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi söker nu en erfaren och driven miljöspecialist för rollen som miljöansvarig i projekt Göteborg-Borås, en av de första delarna av en ny stambana mellan Stockholm och Göteborg. Som del i projektledningen för ett av Sveriges största infrastrukturprojekt kan vi erbjuda stimulerande och kvalificerade arbetsuppgifter med stor bredd och variation samt en viktig roll i utformandet och planeringen av de nya stambanorna.

Miljö- och hållbarhetsfrågorna går som en röd tråd genom projekt Göteborg-Borås. Det innebär att vi tänker långsiktigt och gör hållbara val när vi planerar den nya järnvägen. Här får du en viktig roll i hur vi utformar, bygger och förvaltar den.

Läs mer om projektet på trafikverket.se/goteborg-boras

Som Miljöanvarig i projekt Göteborg-Borås ansvarar du för att planera, leda och följa upp projektets miljöarbete. Du arbetsleder ett team av miljöspecialister som stödjer projektet inom samtliga miljöområden. Arbetet sker i tätt samarbete med teknik- och miljöchef och övrig projektledning och du fungerar som en viktig länk mellan miljö, teknik och samhällsplanering.

I tjänsten ingår att medverka vid upphandlingar i alla skeden och vara stöd vid framtagande av uppdragsbeskrivningar, kravspecifikationer och omfattningsbedömningar. Du får även möjlighet att driva och medverka i utredningsarbeten inom ditt specialistområde. Med stöd från ditt team av miljöspecialister verkar du för att miljöfrågorna integreras i alla funktioner inom projektet samt tillser att arbetet inom projektets miljöfunktion följer Trafikverkets ledningssystem.

Du ingår i ett nätverk av miljöspecialister inom verksamhetsområde Stora projekts avdelning Teknik, miljö och fastighet vilket ger stora möjligheter till kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och samverkan. Det finns också möjlighet att vara en del i Trafikverkets forsknings- och utvecklingsarbete och i utvecklingen av arbetssätt inom miljöområdet.

 

Vem är du?

Du känner ett engagemang för att coacha och stödja så att de du arbetsleder växer med uppgifterna och känner arbetsglädje. Du är van att arbeta självständigt och agerar med lyhördhet och flexibilitet. Med hjälp av din goda kommunikationsförmåga kan du engagera din omgivning och förmedla ditt budskap på ett enkelt och tydligt sätt. Som person har du också god analytisk förmåga samt förmåga att tänka strategiskt och se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik, ekonomi och samhällsbyggande.

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen inom naturvetenskap/samhällsbyggnad alternativt annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av arbete med en bredd av miljöfrågor inom olika områden inom miljö
  • har flerårig arbetslivserfarenhet av en funktion där du samordnat andra inom miljöområdet
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete kopplat till byggande av infrastruktur
  • har erfarenhet av att ha uppdrag som beställarens representant
  • har arbetat i planskede i infrastrukturprojekt

Välkommen med din ansökan till vårt kompetenta team!

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar. Allt för att vi tillsammans ska kunna göra Sverige närmare.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-23


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp