VALT JOBB

Operatör


Ansök här

Med en uppdragsvolym på 40 miljarder kronor är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen. Som ledande beställare har vi en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad. Trafikverket Logistik försörjer den svenska järnvägens infrastruktur med tekniskt godkänt järnvägsmaterial. Vi levererar till planerade projekt och underhållsarbete och till avhjälpande underhåll. Logistik tillhör den Centrala funktionen Inköp och Logistik och vi har en omsättning på cirka 2 miljarder kronor. Vi är cirka 65 anställa och finns i Nässjö och Sannahed, Kumla. Vi är en logistikenhet som säkrar försörjningen av järnvägskomponenter under anläggningens hela livslängd. Vi anskaffar material från cirka 200 leverantörer. Våra kunder är Trafikverket samt entreprenörer som är verksamma i branschen.

Rälsverkstaden i Sannahed tillhör Logistik, och är en modern anläggning för hantering av räler och produktion av långräls. Här brännsvetsas räler på 20-120 meter samman till långräler på upp till 420 meter längd - ett precisionsarbete som ger praktiskt taget omärkbara fogar. Efter svetsningen avgradas, slipas, riktas och slutkontrolleras svetsen. Långrälerna lastas därefter på specialbyggda tågsätt för transport till lossningsplatsen, där de används vid byggnation av järnvägsspår.

Rälsverkstaden i Sannahed söker nu efter en operatör, kan det vara du?

Som operatör är dina huvudsakliga uppgifter att tillsammans med andra medarbetare producera långräls. Vid olika arbetsstationer slipar, svetsar, kör travers och riktar du räler och färdigställer långräler vilket kan innebära lossning/lastning av räler i spår. Det kan även förekomma mindre reparationsarbeten. Räls- och lagerhantering av spårväxeldetaljer är också en del av det arbete du som operatör kommer att utföra. De medarbetare som har säkerhetstjänst utför även körning av lok samt växling/sidospår. Arbetet kräver därför att du har en hög säkerhetsmedvetenhet med respekt för regler och direktiv och en vilja att följa dessa. Arbetet innebär skiftgång och beredskap.

Vi söker dig som

  • har gymnasieexamen med teknisk inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har flerårig relevant arbetslivserfarenhet inom verkstadsområdet eller logistik
  • har erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter

Som person har du en god samarbetsförmåga och du är initiativtagande samt lösningsfokuserad i ditt arbete.

Intrevjuer hålls på plats i Sannahed, Kumla

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kumla

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp