VALT JOBB

Planerare Nationellt


Ansök här

Vill du arbeta som Nationell planerare med inriktning järnväg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Nationell planerare järnväg kommer planera och beställa åtgärder som en del i det nationella åtgärdsansvaret inom framförallt området järnväg. Det ingår även finansiell uppföljning och rapportering. Vi tror att du har en tidigare bakgrund inom järnväg och att du vill arbeta som beställare i ett övergripande perspektiv med fokus på ekonomisk planering och uppföljning. Beställningar görs som en effekt av behovsanalyser samt strategiska avvägningar och riktas till mottagare inom utförande avdelningar på Trafikverket.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning inom väg och vatten eller järnvägsteknik alternativt annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer vara likvärdig
  • har kunskap inom järnvägsteknik
  • har erfarenhet av planering av infrastruktur på systemnivå och i ett helhetsperspektiv

Det är meriterande om du

  • har kunskap och förståelse att kunna omsätta järnvägstekniska kunskaper i frågor rörande beställning och avtal
  • har erfarenhet från planering och projektering av järnväg
  • alternativt har du erfarenhet av arbete med andra komplexa tekniska system
  • har tidigare erfarenhet av ekonomisk uppföljning

Tjänsten kräver att du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Det är viktigt att du har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. God problemlösningsförmåga är ett krav, vilket innebär att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vidare har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

På grund av semestertider kommer rekryteringsprocessen att dröja längre än vanligt. Intervjuer kommer preliminärt att hållas på Trafikverkets kontor i Solna den 17:e september. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp