VALT JOBB

Planerare Nationellt


Ansök här

Som planerare på nationell nivå på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

I den här tjänsten kommer du att arbeta på en enhet som nationellt ansvarar för väg- och järnvägsnätsfrågor, funktionella krav och utformning av transportsystemet samt trafikreglering- och vägvisningsfrågor.

Som planerare på nationell nivå leder du projekt och uppdrag inom trafikmiljöområdet med fokus på trafikreglering och vägvisning. Detta omfattar bland annat förvaltningsansvar och strategisk utveckling inom området men också att vid behov hantera utredningar, regeringsuppdrag och remisser.

På enheten är vi idag cirka 20 medarbetare där din närmsta arbetsgrupp består av tre kollegor med olika bakgrund, placerade på olika orter över landet. Gruppen har ett gott samarbete med högt i tak, prestigelöst förhållningsätt och en tät dialog om olika sakfrågor. Majoriteten av alla arbetsmöten sker via Skype.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt.

Möjliga placeringsorter: Borlänge, Luleå, Solna, Gävle, Eskilstuna, Göteborg eller Kristianstad.

Vem är du?

För att trivas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ och lyhörd då arbetsuppgifterna ofta innebär teamwork och relationsbyggande dels inom den egna enheten men även mellan regioner och andra verksamhetsområden på Trafikverket. Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter där du själv strukturerar ditt angreppssätt och driver processer framåt. Vi ser att du har vana av att arbeta digitalt med dina kollegor på distans och är öppen för att testa nya områden både inom och utanför din huvudkompetens.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning om minst 240 hp med inriktning samhällsbyggnad. Alternativt har du annan utbildning och flerårig relevant arbetslivserfarenhet inom området trafikmiljö som vi sammantaget bedömer svarar upp mot utbildningskravet.
  • har erfarenhet av att leda och driva projekt.
  • talar och skriver svenska obehindrat.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från arbete med trafikmiljöfrågor på väg.
  • har erfarenhet av trafikförordningen och vägmärkesförordningen.
  • har erfarenhet från arbete med långsiktig planering kopplat mot transportsystemet och dess planeringsprocesser och funktion.

 

 

Valbara placeringsorter: Borlänge, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Luleå, Kristianstad, Solna

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-10-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp