VALT JOBB

Planerare nationellt med inriktning stadsmiljöavtal


Ansök här

Vill du arbeta som planerare nationellt med inriktning stadsmiljöavtal i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Kommuner och landsting kan söka stöd för att främja hållbara stadsmiljöer, så kallat stadsmiljöavtal, enligt förordningen (2015:579 och 2019:199) om stöd för att främja hållbara stadsmiljöer. Som Planerare nationellt med inriktning stadsmiljöavtal arbetar du med utlysning, beredning, analys och beslut om stadsmiljöavtal, samt uppföljning och administration av dessa. I uppdraget ingår utveckling av arbetssätt inom stadsmiljöavtal samt dialog med sökande kommuner och landsting.

Trafikverket är en av många aktörer i samhällsutvecklingen, därför behöver Trafikverket ständigt utveckla sin förmåga att möta en omvärld i förändring. Rollen är placerad på avdelning Nationell Planering som är en nationell operativ planeringsavdelning.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med fysisk planering som inriktning alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer vara likvärdig
  • har goda kunskaper inom MS Office-paketet
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete med planering av infrastruktur med inriktning på trafikplanering
  • har erfarenhet av infrastrukturfrågor på region, kommun eller departement
  • har tidigare erfarenhet av att arbeta processorienterat
  • har erfarenhet av uppföljning av åtgärder/projekt, gärna bidragsfinansierade

Som person har du god förmåga att planera, strukturera och administrera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt, och drivs av utveckling och ständiga förbättringar med innovativa lösningar. Du har förmåga att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas, och är initiativtagande och arbetar självständigt. Du ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har en god samarbetsförmåga och är en god kommunikatör.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-20


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp