VALT JOBB

Pressjourskommunikatör


Ansök här

Som Pressjourskommunikatör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige.

Drivs du av att vara där det händer och att snabbt hitta lösningar under pressade omständigheter?

"Här får man verkligen möjlighet att vara i händelsernas centrum och hanterar dagsaktuella frågor för tidning, radio och TV. Dessutom lär man sig något nytt varje dag. Att se till att allmänheten är informerade om vad Trafikverket gör ute på våra vägar och järnvägar är en viktig och rolig uppgift!" berättar en engagerad medarbetare.

Som pressjourskommunikatör ansvarar du för att ta hand om journalisters frågor till Trafikverket och hjälper dem att hitta relevant information och rätt talesperson inom Trafikverkets verksamheter. Frågorna är av stor variation och bredd och kan vara alltifrån specifika projekt till trafik-, luftfart och sjöfartsfrågor.

En viktig del i arbetet är att omvärldsbevaka och identifiera såväl befintliga som kommande ämnen och frågor som är av relevans för massmedier.

Vid behov företräder du mediarelationer internt och representerar Trafikverket utåt och du kan behöva ge intervjuer med väldigt kort förberedelsetid. Som pressjourskommunikatör är du ett nav i vår medieservice och du behöver vara beredd på och bekväm med att medverka i direktsända intervjuer i TV och radio. Du kommer även bidra till det interna behovet av utbildning och träning på medieområdet och vara delaktig i utbildningar.

Du arbetar självständigt och bör vara trygg i dig själv men du har alltid ett supportande team runtomkring dig. Vi värnar om en lärande kultur där vi delar med oss av vår kunskap och hjälps åt.

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du är en utåtriktad person med social kompetens som har lätt för att ta kontakt med nya människor och bygga ett nätverk och underhålla det. Du är förtroendeingivande och drivs av att snabbt hitta lösningar på oförutsägbara händelser och tycker om att det stundtals kan bli mycket att göra. Du har också god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av din kunskap till kollegor och ser till helheten och verksamhetens behov.

Vi söker dig som har

  • en högskoleutbildning i medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller annan utbildning som anses likvärdig
  • flera års erfarenhet av arbete som journalist eller av mediekontakter i en liknande roll
  • god kunskap om medias uppdrag
  • mycket goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift

Vi ser det som mycket meriterande om har kunskap om hur digital content och rörlig bild kan utveckla mediearbetet. Erfarenhet av att arbeta med kommunikation i en stor och komplex organisation är också meriterande.

Intervjuer sker via Skype under vecka 25.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i processen.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-06-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp