VALT JOBB

Projektenhetschef


Ansök här

Som Projektenhetschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vill du arbeta som projektenhetschef i en framtidsbransch?

 I distrikt Syd erbjuder vi nu en intressant chefsroll i en ung organisation som växer och utvecklas i snabb takt. Genom att driva projekten med fokus på tid, kostnad och innehåll bidrar distriktet till att Trafikverket når sina mål för bland annat hållbarhet, förbättrad kapacitet, säkerhet och punktlighet. 

En enhet omfattar cirka 25 medarbetare, projektledare och projektingenjörer och ett antal resurskonsulter och en stor mängd kontrakt med våra konsulter och entreprenörer. Du kommer att ansvara för att projekten genomförs på ett effektivt, strukturerat och affärsmässigt sätt utifrån givna uppdrag och genom att vara en tydlig och kompetent beställare. Exempel på projekt som ligger på distriktet är utbyggnaden av väg E22 genom Småland och anpassningen och utbyggnaden av järnvägen mellan Jönköping och Värnamo. Se mer om våra projekt i Småland i länken nedan på sidan.

Trafikverket är en modern arbetsgivare där möten ofta sker i digital miljö. Att kunna bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är ett måste i en verksamhet som vår. Därför är ett aktivt arbete med samverkan internt och externt, t ex med leverantörer, kopplat med affärsmässighet viktigt för framgångsrika resultat. Centralt är också arbete med att utveckla enhetens verksamhet och kompetensförsörjning, som också är en naturlig del av distriktets och Investerings samlade arbete.

Som projektenhetschef rapporterar du till distriktschefen och ingår i distriktets ledningsgrupp.

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning (minst 180hp alt. 120p) med inriktning teknik, ekonomi, samhällsvetenskap alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. För att du ska trivas i rollen som projektenhetschef hos oss ser vi att du har flerårig, aktuell och relevant erfarenhet av arbete i ledande befattning. Likaså ser vi att du har erfarenhet av att arbeta i projektverksamhet. Du har även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och goda kunskaper i engelska.

Det är meriterande om du har arbetat som chef med personalansvar i en större organisation, gärna under en period av snabb utveckling. Det är även meriterande om du arbetat med förhandling och avtalsfrågor. Likaså är det meriterande om du har arbetserfarenhet inom bygg- eller anläggningsbranschen och/eller inom samhällsutveckling.

Vår ledningsgrupp, tillsammans med våra leverantörer och medarbetare, har ett arbetssätt som präglas av inkludering, öppenhet och dialog men också kravställande. För att kunna agera i dessa miljöer skall du ha ett öppet sinne för feedback och inte vara rädd för att uttrycka dig eller spela in dina tankar och åsikter. Du har en förmåga att förstå helheten och att arbeta strukturerat samtidigt som du har blicken för detaljer. I rollen som projektenhetschef är en viktig del att ha förmågan att snabbt växla fokus däremellan.

Som person drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

 Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år

Om du har frågor om jobbet är du välkommen att kontakta Maciej Zakrzewski, chef för Distrikt Syd, Investering.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Jönköping

Trafikverket

Ansök senast 2020-11-22


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp