VALT JOBB

Projekteringsledare - överlämnandekoordinator


Ansök här

Vill du arbeta som Projekteringsledare - överlämnandekoordinator i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Inom verksamhetsområdet Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Exempel på pågående projekt är Tvärförbindelse Södertörn, Mälarbanan, Förbifart Stockholm och Ostlänken.

Projekt Mälarbanan innebär att järnvägen byggs ut från två till fyra spår på en cirka 20 kilometer lång sträcka mellan Tomteboda och Kallhäll i Stockholms län. Pendeltågen får egna spår i mitten så att fjärrtåg och andra tåg kan köra om på de yttre spåren. Det gör att fler tåg kan gå, att resenärerna får fler avgångar att välja på och att ankomsttiderna blir säkrare.

Projektet söker nu en Projekteringsledare - överlämnande koordinator till kontoret i Solna Business Park.

Som Projekteringsledare - överlämnande koordinator planerar du överlämnandet av anläggningar och slutdokumentation från Projekt Mälarbanan till externa mottagare genom koordinering med mottagarna och projektmedlemmar.  Exempel på mottagare är  kommuner, kommunala bolag, landstinget och ledningsägare. Du följer upp och vid behov upprättar du överenskommelser med mottagare samt driver genomförandet av överlämnandet. Du är ett stöd till de producerande enheterna i projektet vid planering av slutleveranser. Att utveckla och effektivisera nuvarande arbetssätt ingår också i rollen.

Arbetet utförs i nära samarbete med funktionsansvarig för Överlämning. Den funktionsansvariga är även överlämnandekoordinator för överlämningar av anläggningar till Trafikverket (tex järnväg).

Vi söker dig som:

  • har högskoleexamen inom teknik, samhällsbyggnad eller annan utbildning, kurser och erfarenhet som sammantaget bedöms som likvärdig
  • har tre års erfarenhet av arbete med överlämning, projektering, projektledning och/eller projekteringsledning i järnvägs- eller anläggningsprojekt
  • har god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska

Meriterande:

  • har erfarenhet av upprättande av avtal
  • har goda kunskaper i Office

Som person är du självgående och kan självständigt driva dina processer. Du är strukturerad och noggrann och en av de viktigaste egenskaper är din kommunikativa förmåga då du kommer ha mycket kontakter inom och utanför projektet.

Intervjuer är planerade till den 29-30 augusti på Projekt Mälarbanans kontor i Solna Business Park.

Tester kan förekomma som en del av denna rekryteringsprocess.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-14


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp