VALT JOBB

Projektingenjör - verksamhetsstöd entreprenad


Ansök här

För dig som vill bidra till utvecklingen i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket i järnvägsprogrammet European Rail Traffic Management System, ERTMS.

Söker du utmaningar? Vi söker nu en projektingenjör som vill bidra till samhällsutvecklingen och utvecklingen av Sveriges järnväg!

Som projektingenjör har du en viktig och central roll inom ERTMS entreprenadverksamhet där du är ett stöd till projektledaren och avlastar och biträder denne. Du bidrar till framtagande av enhetligt arbetssätt genom att ta fram nya och uppdatera befintliga mallar och instruktioner samt stödja vid implementering av de nya arbetssätten. En annan viktig del av ditt uppdrag är att administrera och strukturera uppföljningen med erfarenhetsåterföring inom entreprenadverksamheten. Du är också systemstöd för olika administrativa verktyg och program och stöttar i handhavande och behörighetsfrågor. I rollen ingår även att ta fram möteskallelser, presentationsunderlag och agendor samt att dokumentera och hantera sammanställningar utifrån möten och workshops inom verksamheten.

Det finns många utvecklingsmöjligheter inom vår verksamhet och vårt mål är att du ska utvecklas och på sikt ha möjlighet att bli projektledare.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som projektingenjör är du självgående, tydlig i din kommunikation och tar gärna egna initiativ. Du kommer att komma i kontakt med information från hela projektet där du förväntas sammanställa informationen till en fungerande helhet och därför är det viktigt att du har en god struktur i hur du lägger upp och prioriterar i ditt arbete. Du stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö och har därtill en god analytisk förmåga. 

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom teknik eller ekonomi alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Bifoga examensbevis.
  • har minst 2-3 års aktuell och i närtid relevant arbetslivserfarenhet av flera delar av vanligt förekommande uppgifter inom projektadministration och projektstyrning
  • är mycket van användare av bl a SharePoint, Power Point och Excel
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som på engelska

Vi ser det som meriterande om du erfarenhet av projektadministration inom infrastrukturprojekt.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade att hållas via skype vecka 25-26.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Örebro

Trafikverket

Ansök senast 2021-06-13


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp