VALT JOBB

Projektingenjör


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som projektingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.

Vi söker nu dig som är intresserad att arbeta som projektingenjör i våra projektledningsteam inom Underhåll! Hos oss finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, med goda utvecklingsmöjligheter.

Som projektingenjör medverkar du i underhållsprojekt för befintliga anläggningar och tekniska system och biträder en eller flera projektledare i planering, genomförande och uppföljning för ett eller flera projekt. Det kan till exempel vara planering och uppföljning avseende tid, kostnad, innehåll, riskhantering, resurser, kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Du medverkar även till att arbetet genomförs enligt lagar, regler, riktlinjer, förordningar samt interna arbetssätt och processer. Andra arbetsuppgifter är att stötta projektledaren i interna och externa kontakter till exempel med konsulter, entreprenörer och projektets intressenter.

Efter hand som du skaffar på dig värdefull erfarenhet kan du ges möjlighet att driva vissa delar av ett projekt eller mindre projekt självständigt och axla rollen som projektledare.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med relevant teknisk eller samhällsbyggnads inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i MS Office-paketet
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet och kunskap i att driva, samordna och genomföra projekt av olika karaktär inom infrastrukturområdet
  • har erfarenhet av riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt.
  • har erfarenhet från att upprätta projektspecifika rutiner, arbetssätt samt dokument
  • har erfarenhet från beställarrollen inom samhällsbyggnad för infrastruktur

För att lyckas i rollen tror vi att du är initiativtagande. Du initierar, driver och följer upp utveckling av processer och dialoger med aktuella samarbetspartners och intressenter. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Dessutom har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt

 

Läs om våra förmåner via länken: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din mail regelbundet under denna tid.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Webbaserade urvalstester kan också komma att användas i denna rekrytering.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-27


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp