VALT JOBB

Projektingenjör


Ansök här

Vill du arbeta som projektingenjör/koordinator i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

För dig som vill bidra till utvecklingen av infrastrukturen erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket i Solna i en ny roll som projektingenjör/koordinator.

I uppdraget ingår att vara ett stöd till projektets ledning/styrning och uppföljning med särskilt fokus på projektets samordning. Ett annat uppdrag är att vara ett stöd i arbetet med projektets nyinrättade utvecklingsportfölj för att säkerställa att utvecklingsfrågorna planeras, genomförs och följs upp enligt plan. Uppdraget innebär att arbeta nära och vara ett stöd till chefen för projektstöd, när det gäller samordningen av projektet. I rollen arbetar du på Trafikverkets regionkontor i Solna. Det ingår att leda arbetsgruppsmöten, för utvecklingsfrågorna i projektet internt. Att vara en del av och stödja projektsamordningen inom projekt Mälarbanan. Du driver och samordnar utvecklingsfrågorna i arbetsgruppen.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har arbetslivserfarenhet av att vara stöd till projektledning och att samordna eller koordinera olika delar av projekt
  • har god datorvana samt erfarenhet av arbete med Microsoft Office
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från rollen som projektingenjör i ett infrastrukturprojekt
  • har erfarenhet från verksamhet med dagliga kundkontakter, interna eller externa

Som projektingenjör/koordinator har du en stor förmåga till relationsskapande och du har en hög kommunikativ förmåga. För att lyckas i rollen som projektingenjör har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vidare har du en god förmåga att planera, strukturera och koordinera.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet  och kommer att ske mellan den 25/10-30/10. Intervjuer för tjänsten kommer att genomföras på Trafikverkets kontor i Solna under vecka 46. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

 

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-24


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp