VALT JOBB

Projektingenjör


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Som projektingenjör fungerar du som stöd till projektledare och är en del av projektledningen. Kontraktet som du kommer arbeta i är järnvägsunderhållet i Västra Götaland "Drift och Underhåll Västra Götaland Göteborg". Du deltar i projektets arbetsgrupp där du ansvarar för bl.a. administration, ekonomi, handläggning och uppföljning i projektets alla delar, exempelvis tid och kostnad. I din roll ingår att vara delaktig i ekonomi, teknik och - och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Som projektingenjör arbetar du även med omvärldsbevakning och bedömning av risker och möjligheter i projekten. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser. Att vara projektingenjör innebär att du kommer komma i kontakt med projekt i hela kedjan, från upphandling till produktion. Rollen som projektingenjör är för många av våra medarbetare ett naturligt steg i utvecklingen till att i framtiden bli projektledare.

Vem är du?

För att lyckas bra i den här rollen ser vi att du har bra samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.  Du har en god förmåga att administrera, planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har lätt för att kommunicera vilket i den här rollen innebär att du kan utrycka dig på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation beroende på mottagare. Detta då du kommer att ha många olika kontaktytor. Du drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller motsvarande teknisk utbildning som vi bedömer som likvärdig
  • har erfarenhet som projektingenjör i närtid, t ex projektplanering, projektadministration, riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt
  • har aktuell erfarenhet av arbete inom järnvägsbranschen
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från arbete med drift och underhåll på järnväg på beställarsidan
  • har utbildning inom järnväg
  • har dokumenterad kunskap inom entreprenadjuridik/affärsjuridik
  • har erfarenhet av systemet Agresso

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2020-03-11


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp