VALT JOBB

Projektingenjör


Ansök här

Som projektingenjör med inriktning elkraft på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

För dig som vill bidra till utvecklingen av infrastrukturen erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket.

Vi på Trafikverket i Göteborg och verksamhetsområdet investering söker en projektingenjör med erfarenhet av elkraft till pågående och kommande projekt i distriktet och på nationell nivå. Vi har många typer av väg- och järnvägsprojekt med varierande komplexitet.

Följande spännande projekt är något eller några vi kan utmana dig med:

 • utbyte av högspänningskablar
 • bygga nya mötesstationer
 • planera och bygga vägar och cirkulationsplatser
 • rusta upp järnvägsspår och kontaktledningar
 • utbyte av El ställverk
 • trafiksäkra plankorsningar mellan järnväg och väg

Som projektingenjör fungerar du som stöd till projektledare och är en del av projektledningen. Du deltar i olika investeringsprojekt där du ansvarar för bland annat administration, handläggning och uppföljning i projektets alla delar, exempelvis tid samt kostnad. I din roll ingår att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Som projektingenjör arbetar du även med omvärldsbevakning och bedömning av risker samt möjligheter i projekten. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser.

Att vara projektingenjör innebär att du kommer komma i kontakt med projekt i hela kedjan, från planläggningsprocessen till produktion. Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt och även i din yrkesroll.

Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

Placeringsort är Göteborg eller Skövde. 

Vem är du?

I rollen som projektingenjör inom elkraft hos oss är det viktigt att snabbt kunna hitta lösningar på uppkomna problem utan att missa de långsiktiga strategierna och där du ser logik och samband i komplex information eller miljö. Det är naturligt för dig att samarbeta och anpassa dig för att hitta win-win lösningar för det gemensamma målet. Du har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra synsätt och förhållningssätt. Det är viktigt att kunna se möjligheter i förändringar och att du kan hantera stress på ett konstruktivt sätt. 

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning
 • har erfarenhet som projektingenjör eller motsvarande (entreprenadingenjör, produktions- eller projektsamordnare, riskhandläggare, kvalitetshandläggare)
 • har erfarenhet av elkraftprojekt
 • har erfarenhet av riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • har körkort för personbil

Meriterande:

 • har erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen
 • utbildning med inriktning mot elkraft

 

Webbtester kommer att användas som en del av urvalet i rekryteringsprocessen.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

 

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2020-05-27


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp