VALT JOBB

Projektingenjör


Ansök här

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi söker just nu en ny kollega till fyrspårsutbyggnaden på södra stambanan mellan Malmö och Lund. Projektet omfattar ca 11 km järnväg med tillhörande anpassning av korsande vägar, ledningsomläggningar, stationsombyggnader och mycket mer - kolla in www.trafikverket.se/fyrsparet. Det är ett spännande projekt med många möjligheter till personlig utveckling. Produktionen pågår fram till och med 2023 och leds från vårt projektkontor i Arlöv. Parallellt kommer du också att arbeta med andra spännande projekt inom Trafikverket. 

Som projektingenjör fungerar du som stöd till projektledare och är en del av projektledningen. Att vara projektingenjör innebär att du kommer komma i kontakt med projekt i hela kedjan, från planläggningsprocessen till produktion. Du deltar i olika investeringsprojekt där du ansvarar för bland annat administration, handläggning och uppföljning i projektets alla delar, exempelvis tid samt kostnad. I din roll ingår att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Som projektingenjör arbetar du även med omvärldsbevakning, bedömning av risker och möjligheter i projekten. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser.

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt och i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

 

 

För att lyckas i rollen som projektingenjör har du god problemlösningsförmåga, du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Som projektingenjör är du hänsynstagande, har lätt för att sätta dig in i andras situation, lyssnar och förstår. Du är självgående, tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer, slutför det som påbörjats samt håller deadlines.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område såsom ingenjör, bygg och anläggning, fastighetsekonomi, samhällsplanering eller järnvägsingenjör alternativt annan utbildning inom anläggning i kombination med arbetslivserfarenhet inom projektverksamhet
  • har arbetslivserfarenhet av riskhantering, tidsplanering eller ekonomihantering i projekt
  • har arbetslivserfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • har körkort med B-behörighet för manuellt växlad bil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från järnvägsprojekt

Börja med att svara på urvalsfrågorna innan du ser över cv och personligt brev.

Test kommer genomföras som en del i urvalsprocessen

Intervjuer är planerade att hållas vecka 36.

Placeringsort Malmö och i detta projekt kommer arbetet huvudsakligen utföras på vårt projektkontor i Arlöv.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-17


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp