VALT JOBB

Projektingenjör


Ansök här

Som projektingejör i projekt Ostlänken på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Ostlänken är Sveriges största infrastrukturprojekt med sin komplexitet, sina utmaningar och sina svenska och internationella intressenter. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Mer info om projektet hittar du här http://www.trafikverket.se/nara-dig/projekt-i-flera-lan/Ostlanken/

Som projektmedlem i enheten projektering kommer du att få vara med om en fantastisk resa i planeringen av Sveriges nya stambanor.

Som projektingenjör fungerar du som stöd till projektledare och är en del av projektledningen. Du har ansvar för viktiga och intressanta uppgifter i ett projekt utöver det vanliga. Det gäller bland annat ansvar för projektets administrativa process, tidplaner och mötesstruktur. Du blir också ansvarig för projektets ekonomiuppföljning, för uppföljningen av riskarbetet och den systematiska kravhanteringen. Ett annat område blir att koordinera och implementera övergripande processer samt att ansvara för projektets diarieföring. En viktig del av arbetet är också samverkan med olika aktörer, till exempel kommuner, länsstyrelser, projektörer.

Vem är du?

Som person är du självgående, serviceinriktad och flexibel. Arbetet kräver god samarbetsförmåga då du har många kontakter, både internt och externt. Eftersom du kommer arbeta med uppföljning av projektet är det också viktigt att du är strukturerad och ansvarstagande.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning med teknisk inriktning om minst 180 HP
  • har aktuell och relevant erfarenhet av projektarbete från infrastrukturbranschen, till exempel som projektingenjör eller motsvarande

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från projektering av järnväg eller tidigare erfarenhet av arbete från offentlig beställarroll

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-14


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp