VALT JOBB

Projektingenjör


Ansök här

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Som projektingenjör medverkar du i väg- och järnvägsprojekt och är en del av projektledningen genom att vara ett stöd till projektledare. Rollen är mycket varierande och arbetsuppgifterna beror på vad som är fokus i de olika projekten vid varje tillfälle. Du driver och bereder projektfrågor inför projektbeslut.

Du stöttar bland annat i projektens kontinuerliga ekonomiuppföljning, intern administration, uppföljning av tidsplaner och kontrakt samt att arbetet genomförs enligt de lagar, regler, bestämmelser, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns. Arbetet innebär mycket kontakter både internt och externt med konsulter, entreprenörer och övriga intressenter. Målet är att du ska utvecklas och på sikt ha möjlighet att bli projektledare.

Vilka är våra projekt?
Vi har en stor variation av projekt både inom järnväg och väg och vilka projekt du är involverad i kan variera över tid. Som projektingenjör hos oss kan du förväntas stötta projekt som:

  • Väg 50 Nykyrka Brattebro backe, mötesfri väg - Se länk nedan under "Läs mer"
  • Elektrifiering av järnvägen mellan Kimstad och Skärblacka - Se länk nedan under "Läs mer"
  • Väg 881, Djurövägen, gång- och cykelväg - Se länk nedan under "Läs mer"

Vem är du?

För att lyckas i rollen som projektingenjör är du ansvarstagande och har en god förmåga att självständigt strukturera upp ditt arbete samtidigt som du har lätt för att samarbeta. Du är positiv vilket innebär att du fokuserar på lösningar.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning (om minst 180 hp/120 p) inom industriell ekonomi, civilingenjör, högskoleingenjör, teknik eller likvärdig högskoleutbildning
  • har arbetslivserfarenhet av att jobba i projektform
  • har körkort för personbil
  • kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska

Det är ett extra plus i kanten och ses som meriterande om du

  • har kunskaper i systemet MS project och/eller Agresso
  • har goda kunskaper i engelska

Vi strävar efter en så rättvis och diskrimineringsfri rekryteringsprocess som möjligt och därför använder vi oss av webbaserade tester som en del av urvalet i den här rekryteringsprocessen. Testerna skickas ut via mail ett par dagar efter sista ansökningsdagen, så håll gärna koll på din mail.

Enheten söker även projektledare just nu och vi kan tipsa om den tjänsten också, om du är mer erfaren. Du hittar tjänsten bland våra lediga jobb. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Linköping

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-23


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp