VALT JOBB

Projektingenjör


Ansök här

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi söker nu dig som är intresserad att arbeta som projektingenjör i våra projektledningsteam på Investering, distrikt Väst! Hos oss finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter.

I våra team utvecklar och förvaltar vi infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige samt nytta för medborgarna och näringslivet som t.ex. utbyggnad av dubbelspår till Göteborgs Hamn, reinvestering järnväg, utbyggnad av mötesfria landsvägar, utbyggnad av nya och säkra hållplatser med mera.

Som projektingenjör medverkar du i väg- och järnvägsprojekt där du är ett stöd till projektledaren i arbetet med att leda, styra och följa upp investeringsprojekt från projektering till byggnation. Du driver och bereder projektfrågor inför projektbeslut. Som projektingenjör arbetar du med:

 • prognoser, kostnadsuppföljningar samt fakturahantering
 • tidplaner för projektets olika behov
 • risk- och säkerhetshantering
 • kvalitets, miljö och arbetsmiljö
 • strukturering och administrering i projektledningssystemen

För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

För att lyckas i rollen är du initiativtagande, driven och självständigt och ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god förmåga att planera och strukturera, dessutom har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Vi söker dig som

 • har universitet eller högskoleexamen inom anläggning alternativt annan utbildning tillsammans med aktuell erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • har mångårig och aktuell erfarenhet från att ha deltagit i projekt
 • har erfarenhet i närtid av riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt
 • har arbetslivserfarenhet i närtid från bygg- och anläggningsbranschen som ex infrastruktur, energi och/eller industri
 • uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift
 • har körkort för personbil

Tjänsteresor är vanligt förekommande i den här tjänsten.

Placeringsort är på kontoret i Göteborg.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Screeninglänkar skickas via mejl efter sista ansökningsdagen.

Intervjuer planeras till att genomföras under v. 35/36.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-09


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp