VALT JOBB

Projektingenjör


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi söker nu två projektingenjörer till våra underhållsprojekt inom järnväg i området Sundsvall och Östersund.

Som projektingenjör kommer du att stödja projektledarna med planering, genomförande och underhållsåtgärder främst med fokus på underhålls projekt inom järnvägsanläggningen. Du kommer bland annat att stötta vad gäller planering, administration samt uppföljning avseende tid, kostnad, innehåll, risker, resurser, kvalitet, säkerhet, miljö och arbetsmiljö. Vidare kommer du även att medverka vid bl.a. byggmöten samt att ta fram underlag för att följa upp leveransen från entreprenör. Du kommer få egna ansvarsområden inom projekten som du driver självständigt. När du nått en god kompetensnivå kommer ha möjlighet att gå in i rollen som delprojektledare och kan då får driva egna kontrakt. Du kommer att tillhöra enheten Järnväg inom underhållsdistrikt Mitt. Enheten består av ett 20-tal medarbetare som i huvudsak utgår från Sundsvall eller Östersund. Tillsammans vill vi skapa innovativa och hållbara lösningar som främjar underhåll, förvaltning och utveckling av distrikt Mitt.

Vem är du?

Som person har du lätt för att samarbeta och skapa goda relationer och du har ett affärsmässigt förhållningssätt. Du har förmåga att självständigt planera och prioritera ditt arbete. Du kommer att ha en viktig roll vad gäller projektens ekonomiska uppföljning, administrativa struktur och dokumenthantering vilket gför att det ställs höga krav på att du är strukturerad i ditt arbetssätt. En förutsättning för att trivas är rollen är om du är analytiskt, lösningsfokuserad och flexibel.

Vi söker dig som har: 

  • erfarenhet av projektarbete ex, projektplanering eller projektadministration
  • mycket god datavana och kunskaper i Office-programmen Excel, Word och Outlook
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • körkort för personbil

Det är meriterande om du har;

  • erfarenhet av budget, prognoser och ekonomisk uppföljning.
  • kunskap i entreprenadjuridik.
  • erfarenhet av järnvägsanläggningen eller har studier på järnvägsskolan

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade att genomföras v. 4 2021

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sundsvall

Trafikverket

Ansök senast 2020-12-07


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp