VALT JOBB

Projektingenjör


Ansök här

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Som projektingenjör medverkar du i vägprojekt och är en del av projektledningen genom att vara ett stöd till projektledarna. Rollen är mycket varierande och arbetsuppgifterna beror på vad som är fokus i de olika projekten vid varje tillfälle. Du driver och bereder projektfrågor inför projektbeslut och kan med tiden utvecklas och få ansvar för allt fler delar av projekten.

Du stöttar bland annat i projektens kontinuerliga ekonomiuppföljning, intern administration, uppföljning av tidsplaner, riskhantering och kontrakt. Du ser till så att arbetet genomförs enligt de lagar, regler, bestämmelser, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns. Arbetet innebär mycket kontakter både internt och externt med konsulter, entreprenörer, byggledare och övriga intressenter. 

I den här rollen kommer du att ingå i ett större vägprojekt inom verksamhetsområdet Stora Projekt där du blir en del av ett redan inarbetat team med kompetenta och hjälpsamma kollegor.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som projektingenjör är du kommunikativ, har en god förmåga att självständigt strukturera upp ditt arbete och har lätt för att samarbeta med andra.

Vi söker dig som har

  •  en civil- eller högskoleingenjörsexamen (om minst 180 hp/120 p) med inriktning mot bygg eller anläggning alternativt annan motsvarande och relevant utbildning
  • aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från arbete inom bygg och/eller anläggning alternativt annan motsvarande och relevant arbetslivserfarenhet.
  • körkort för personbil
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från väg- och/eller järnvägsprojekt
  • har erfarenhet av att arbeta i ekonomihanteringssystem (t.ex. PLS2/C7), riskhanteringssystem (t.ex. Exonaut Risk), fakturahanteringssystem (t.ex. CDI) och/eller MS-project

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. De första intervjuerna kommer preliminärt att hållas via Skype under vecka 26.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-06-14


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp