VALT JOBB

Projektingenjör ERTMS - Projektering


Ansök här

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Som projektingenjör kommer du att arbeta meden mängd olika arbetsuppgifter såsom:

 • ekonomiuppföljning
 • projektplanering
 • ansvar för PPI-ytor inom projekten
 • administration av projektets kontrollprogram och andra uppföljningar
 • delta på projekteringsmöten
 • bistå projektledare vid säkring av projektets tid, kostnad och omfattning (TKO)
 • bistå projektledare i att processen/er i PPI följs bla Genomförande åtgärder (Gå-process) och överlämnande- och mottagningsprocess.
 • uppföljning deltider

Vi söker dig som har 

 • högskoleutbildning inom ekonomi, teknik eller likvärdigt
 • aktuell och relevant arbetserfarenhet från infrastrukturprojekt
 • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska

Denna specifika tjänst är tilltänkt för program ERTMS (European Rail Traffic Management System), där vi inför ett nytt signalsystem enligt EU-standard på Sveriges järnväg. Det är därför meriterande om du tidigare har arbetat i järnvägsprojekt. Det är även meriterande om du har erfarenheter av arbete i verktyg och program som Trafikverket använder i sitt dagliga arbete, exempelvis ProjectWise, Sharepoint eller CDI (fakturahantering).

Vidare är det meriterande att du har arbetat med Trafikverkets Överlämnande- och mottagningsprocess då vi är inne i en fas där vi behöver administrera och säkerställa handlingar mellan delprojektet Utrullnings olika Funktioner utifrån leveransplanen; Projektering, Entreprenad, Ibruktagning och Anläggningsöverlämning men också i dialog med andra verksamhetsområde Underhåll och Trafik.

Rollen som projektingenjör ställer stora krav gällande att ta ansvar över sitt eget arbete och att lika väl kunna arbeta i god samverkan med både kollegor och leverantörer i projektet. Samtidigt som du kommer vara en del i ett tydligt team så är det viktigt att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ både gällande uppgifter i ditt dagliga arbete och även vara med och utveckla våra arbetssätt och rutiner i stort. Vissa av dina kollegor sitter på andra kontor runtom i Sverige, att kunna samarbeta via digitala verktyg blir därför också en betydelsefull del av arbetet.

Viktiga egenskaper i denna roll är också att vara initiativtagande, arbeta noggrant och strukturerat samt att välkomna varierande arbetsuppgifter.

 

 

Huvudplaceringen är i Malmö eller Solna, men resor inom Sverige förekommer.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2020-03-06


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp