VALT JOBB

Projektingenjör för ny- & ombyggnation


Ansök här

Som projektingenjör för ny- & ombyggnadtion på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Våra trafikcentraler i Sverige har till uppgift, dygnet runt, att informera trafikanter och styra trafiken när hinder i trafiken uppstår. Projektet ny- och ombyggnation av våra åtta trafikcentraler på olika orter i Sverige pågår just nu och är ett stort projekt som kommer pågå t o m 2025. Nu söker vi en projektingenjör som ska vara stöd till våra byggprojektledare för ny- och ombyggnationen av våra trafikcentraler.

Som projektingenjör har du en central roll där du är ett stöd till projektledarna och avlastar samt biträder dem i hela processen. Du kommer även agera stöd till externa projektledare och projekteringsledare. Projektet innehåller flera delprojekt där du är spindeln i nätet. Du stöttar bland annat i projektens ekonomiuppföljning som innefattar budget och prognosarbete. Du arbetar även med risk- och kravhantering gällande kvalité, miljö och arbetsmiljö och stöttar i uppföljningen av dessa. Vidare kommer du samordna kontakten mellan Trafikverket och upphandlade projekteringskonsulter. Tjänsten innebär stor bredd och variation i arbetsuppgifterna.

Rollen innebär många interna och externa kontakter, därför är det viktigt att du är tydlig i din kommunikation och att du har en mycket god samarbetsförmåga. Du stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö där förutsättningarna förändras snabbt. Flexibilitet och en mycket god problemlösningsförmåga kommer att krävas av dig.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning med teknisk eller ekonomisk inriktning, eller annan utbildning och erfarenhet i närtid som vi bedömer som likvärdig
  • har några års erfarenhet i närtid av arbete som projekt- eller entreprenadingenjör, arbetsledare eller projekteringsledare inom samhällsbyggnads- eller fastighetsprojekt
  • har några års aktuell erfarenhet av prognos- och budgetarbete
  • har några års aktuell erfarenhet av anbuds- och kalkylarbete
  • har mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har utbildning och erfarenhet av miljö- och kvalitetsarbete

Placeringsort är Stockholm.

Tjänsteresor inom Sverige är en del i denna roll.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

 

LinkedIn #LI - CapCar1

 

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Stockholm

Trafikverket

Ansök senast 2021-01-31


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp