VALT JOBB

Projektingenjör Infrastrukturporjekt


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vill du vara med och bidra till ett fungerande samhälle? Gillar du att arbeta med projekt  och är intresserad av infrastruktur? Vi söker nu projektingenjör till våra projektledningsteam inom Underhåll! Hos oss finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter med engagerade kollegor!

Som projektingenjör fungerar du som stöd till projektledare och är en del av projektledningen. Du deltar i projekten arbetsgrupp där du ansvarar för bl.a. administration, ekonomi, handläggning och uppföljning i projektets alla delar, exempelvis tid och kostnad, riskhantering, resurs. I din roll ingår att vara delaktig i ekonomi, teknik- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för entreprenaderna.

Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser. Att vara projektingenjör innebär att du kommer komma i kontakt med projekt i hela kedjan, från upphandling till produktion.

Projekten där du kommer biträda våra projektledare är Kust till kustbanan och Västkustbanan. Då medarbetare till dessa projekt är placerade både i Göteborg och i Halmstad förekommer en del resor i tjänsten.

Vår enhet består av ett 20-tal medarbetare  där hälften är projektledare och övriga är projektingenjörer. Du kommer ingå i ett projektteam som utgörs av 6-8 personer. Här får du jobba i ett engagerat och hjälpsamt team där vi stöttar varandra i leveranser, även i kritiska situationer.

Vi erbjuder dig ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik. Vill du läsa mer om våra projekt och om vårt verksamhetsområde Underhåll kika på länken längst ner.

Vem är du?

För att lyckas bra i den här rollen ser vi att du har bra samarbetsförmåga och har en god förmåga att administrera, planera och strukturera. Du har lätt för att kommunicera samt är lyhörd och anpassar din kommunikation beroende på mottagare. Du har god problemlösningsförmåga, är initiativtagande som ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk eller ekonomisk inriktning eller annan utbildning med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har erfarenhet av projektarbete t ex projektledning, projektplanering, projektadministration,
  • har goda kunskaper i Officepaket framförallt i Excel

Vidare har du goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt har körkort för personbil.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet/kunskap inom entreprenadjuridik
  • har erfarenhet/kunskap av ekonomiska system som t.ex. Agresso 
  • har erfarenhet av arbetet med ekonomihantering i projekt

     

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2020-04-02


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp