VALT JOBB

Projektingenjör jvg/väg IV/PR


Ansök här

Vill du arbeta som Projektingenjör järnväg/väg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som projektingenjör fungerar du som stöd till projektledare och är en del av projektledningen. Du deltar i olika investeringsprojekt där du ansvarar för bl.a. administration, handläggning och uppföljning i projektets alla delar, exempelvis tid, kostnad, kvalitet och risker. I din roll ingår att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser.

Vi söker dig som

  • har körkort för personbil
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning samhällsbyggnad alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har erfarenhet av projektarbete inom bygg- och anläggning
  • har erfarenhet av riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta i PLS2/C7, Exonaut Risk, Chaos, CDI och MS project
  • har erfarenhet av underrättelsehantering mellan beställare och leverantörer
  • har erfarenhet av handläggning av fastighetsnära bulleråtgärder

För att lyckas i rollen som Projektingenjör krävs det att du är strukturerad och har en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Det är även av vikt att du är en god kommunikatör och har förmågan att anpassa ditt sätt att uttrycka dig beroende på mottagare. Eftersom att rollen kommer att innebära kontakt med både interna och externa parter är det även av vikt att du har en god samarbetsförmåga. Du bör även vara en god problemlösningsförmåga och ha lätt för att ställa om vid förändrade förutsättningar.

Intervjuer kommer att genomföras på Trafikverkets kontor i Malmö den 5:e september.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp