VALT JOBB

Projektingenjör nationellt plankorsningsprojekt


Ansök här

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Senaste åren har vi gjort ungefär tre plankorsningar per år. Nu behöver vi växla upp och göra 100 vägskyddsanläggningar per år de kommande 25 åren. Vill du vara med på resan? Läs mer om programmet i länken nedan!

Som projektingenjör kommer du att utgöra ett stöd till och biträda projektledaren som -på distans och övergripande- leder programmet runt om i hela landet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter  kommer innebära att du är väl insatt i kontraktsinnehållet för konsultuppdrag och entreprenader. Du kommer att hålla i presentationer av ditt arbete och analyser till programledningen och övriga kollegor.

Ditt ansvar i projekten blir att :

  • Samla in data och analysera vart vi kan hitta förbättringspunkter
  • Samordna kunskapsåterföring med ingående projekt för att kunna optimera vårt tillvägagångssätt
  • Planera för tider i spår och koordinera med banupplåtelseplanerarna
  • Planering och kontinuerlig uppföljning av ekonomi, tid och beställningar

Du ser även till så att arbetet genomförs enligt gällande lagar, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns. 

Vem är du?

För att lyckas i rollen som projektingenjör har du ett tydligt ledarskap där du är självgående, tydlig i din kommunikation och har en god struktur i hur du lägger upp och prioriterar ditt arbete. Du initierar gärna utveckling och kommer med förbättringsförslag i den verksamhet du verkar och har en mycket god analytisk förmåga.

Vi söker dig som

  • har högskole- eller universitetsexamen om minst 180 hp med teknisk eller ekonomisk inriktning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet vi bedömer likvärdig.
  • har något års aktuell erfarenhet av samordnande eller koordinerande roller där du fått god insyn i ekonomi och tidsplanering.
  • uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i järnvägsprojekt och har förståelse för BAP/BUP samt körkort för personbil.

I den här rekryteringen kommer vi att använda webbaserade tester som en del av urvalet. Intervjuer kommer att hållas via skype.  

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Östersund

Trafikverket

Ansök senast 2020-10-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp