VALT JOBB

Projektingenjör till Norrbotniabanan


Ansök här

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Norrbotniabanan
Norrbotniabanan är en ny kustnära järnväg mellan Umeå och Luleå som ger möjlighet till flera positiva samhällsutvecklingseffekter. Norrbotniabanan ska förstärka godstrafiken i landet och möjliggöra persontrafik mellan norrlandskustens städer. Vi arbetar nu med järnvägsplaner för sträckan Umeå-Skellefteå och har hösten 2018 påbörjat detaljprojekteringen av första delen, Umeå-Dåva. Projektet är ett av norra Sveriges mest spännande infrastrukturprojekt och vi söker nu en projektingenjör med placering i Umeå!
 

Som projektingenjör arbetar du med en stor bredd och variation i dina arbetsuppgifter. Du arbetar tillsammans med projektledare i styrning och uppföljning avseende tid och ekonomi. Arbetet innebär både administrativa arbetsuppgifter samt att planera och delta på projekterings- och byggmöten.
 

Som projektingenjör är du självgående och har lätt för att samarbeta med andra. Du är flexibel och kan förmedla budskap på ett enkelt och tydligt sätt. För att lyckas i rollen har du god problemlösningsförmåga och en god förmåga att planera, strukturera och koordinera.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har aktuell relevant arbetslivserfarenhet av att vara stöd till projektledning och av att samordna/koordinera
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har god datorvana
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har aktuell relevant arbetslivserfarenhet av arbete i projekt
  • har aktuell relevant erfarenhet av arbete med ekonomiuppföljning och tidsplaner
     

Intervjuer är preliminärt planerade till den 15-16 april i Umeå.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Umeå

Trafikverket

Ansök senast 2020-03-31


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp