VALT JOBB

Projektingenjör till underhållsprojekt inom järnväg


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vi söker nu en projektingenjör till våra underhållsprojekt inom järnväg

Som projektingenjör kommer du att stödja projektledarna med planering, genomförande och underhållsåtgärder med fokus på underhållsprojekt inom järnvägsanläggningen. Du kommer bland annat att stötta vad gäller planering, administration samt uppföljning avseende tid, kostnad, innehåll, risker, resurser, kvalitet, säkerhet, miljö och arbetsmiljö.

Vidare kommer du även att medverka vid bl.a. byggmöten samt framtagande av underlag för att följa upp leveransen från entreprenör. Du kommer få egna ansvarsområden inom projekten som du driver självständigt. När du växt i rollen och nått en god kompetensnivå finns möjligheten att gå in i rollen som delprojektledare och få driva egna kontrakt.

Du kommer att tillhöra enheten Järnväg Södra inom underhållsdistrikt Mitt. Vår enhet består av ett 20-tal engagerade medarbetare som i huvudsak utgår från Borlänge. Tillsammans vill vi skapa innovativa och hållbara lösningar som främjar underhåll, förvaltning och utveckling av distrikt Mitt.

Vem är du?

Som person trivs du och har lätt för att samarbeta med andra och kan självständigt planera och prioritera ditt arbete. Som projektingenjör kommer du att ha en viktig roll vad gäller projektens ekonomiska uppföljning, administrativa struktur och dokumenthantering, vilket gör att det ställs höga krav på att du är strukturerad i ditt arbetssätt. En förutsättning för att du ska trivas i rollen är att du är flexibel och snabbt kan anpassa dig till ändrade förutsättningar och olika situationer som uppstår.

Vi söker dig som har

  • en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom teknik eller ekonomi alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • erfarenhet av projektarbete ex, projektplanering eller projektadministration
  • mycket god datavana och kunskaper i Office-programmen Excel, Word och Outlook
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • körkort för personbil

Vi ser gärna att du har

  • erfarenhet av budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • erfarenhet av järnvägsanläggningen eller har studier på järnvägsskolan
  • kunskap i entreprenadjuridik.

Placeringsort för denna tjänst är Borlänge.

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet. Intervjuer sker digitalt via Skype och är planerad att genomföras under v. 26 (30 juni-1 juli).


De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-06-14


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp