VALT JOBB

Projektingenjörer till System ERTMS


Ansök här

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Söker du utmaningar? Vi söker nu projektingenjörer som vill bidra till samhällsutvecklingen och utvecklingen av Sveriges järnväg!

För dig som vill bidra till utvecklingen i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket i järnvägsprogrammet European Rail Traffic Management System, ERTMS.

Som projektingenjör är du ett stöd till projektledare och specialister. Du kommer att arbeta inom någon av våra funktioner inom projektet System i ERTMS-programmet.

Projekt System ansvarar för hela processen från kravställning av funktionalitet på de nya digitala signalsystemen för ERTMS, med beställning av utveckling av systemen till våra leverantörer och avslutningsvis testgenomförande både i labb och ute på testbanor. Det sista steget är överlämning till förvaltande verksamhet.

I rollen som projektingenjör inom projekt System har du följande arbetsuppgifter.

De gemensamma arbetsuppgifterna är:

 • Hantering av uppföljning och rapportering av tidplaner, kostnader och innehållet i de leveranser som funktionen ansvarar för
 • Att uppdatera och följa upp funktionens risker
 • Stötta funktionsledare med utveckling av arbetssätt, rutiner och strategier

Exempel på olika arbetsuppgifter som tillkommer:

 • Kravhantering, administrera framtagning av krav samt analysera ändring av krav
 • Genomföra och följa upp resultat vid leverantörsmöten
 • Planera och delta vid genomförande av tester av nya signalsystem
 • Arbeta med utveckling av en proaktiv driftövervakning
 • Uppföljning och analys av tillförlitlighet med fokus på att åstadkomma en ökad tillgänglighet och effektivitet i ERTMS-systemet
   

Det finns goda utvecklingsmöjligheter inom projekt System och därför är vårt mål att du ska utvecklas och på sikt ha möjlighet att bli projektledare.

Vem är du?

Du är en lagspelare som självständigt driver och slutför dina arbetsuppgifter. Du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du kan förmedla budskap på ett enkelt sätt samtidigt som du är lyhörd. Då du kommer vara en spindel i den funktion där du arbetar så är det viktigt att du kan hålla många bollar i luften. Du stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö och har därtill en mycket god analytisk förmåga.

Vi söker dig som

 • har en civilingenjörsexamen eller högskoleexamen (180 hp) med teknisk inriktning som inte är äldre än 5 år. Vänligen bifoga i ansökan ditt examensbevis.
 • har minst 1 års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projektstyrning/projektadministration inom området systemutveckling i ett infrastrukturprojekt
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

 • har järnvägsutbildning och/eller erfarenhet av järnvägsprojekt

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade att genomföras under perioden 9 juni - 18 juni.

Möjlig placeringsort är Solna eller Borlänge.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-05-24


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp