VALT JOBB

Projektledare - samhällsbyggare i Norr


Ansök här

Som Projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Är du projektledare och söker nya utmaningar? Vi söker nu projektledare som vill bidra till samhällsutvecklingen i norra Sverige!
 

I arbetet som projektledare ska du i samråd med övriga projektledningen styra, kontrollera och följa upp våra upphandlade kontrakt mot uppsatta mål. Du fattar beslut om åtgärder, handlingsalternativ och resursanvändning inom projektets ramar. Vidare fördelar du arbetet för såväl interna stödresurser och specialister som externa leverantörer. Som projektledare ansvar du för tid, kostnad och innehåll för projektens genomförande och styr projektet kontinuerligt mot projektets och verksamhetens mål. I arbetsuppgifterna ingår att säkerställa att hållbarhetskrav uppnås samt arbeta med riskhantering i samverkan med projektets interna specialister.

Vilka är våra projekt?
Vi har en stor variation av projekt både inom väg och järnväg och vilka projekt man ansvarar för kan variera över tid.

Trafikverket erbjuder utbildningsmöjligheter och kompentensutveckling för dig!
 

Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du trivs att arbeta i team, har ett affärsmässigt förhållningssätt och driver projekt genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.
 

Vi söker dig som

 • är projektledare, uppdragsledare, platschef eller liknande med flera års aktuell relevant erfarenhet från att driva projekt
 • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan bakgrund och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
 • har god datorvana
 • har goda kunskaper i svenska i tal som skrift
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har arbetslivserfarenhet från järnvägsprojekt
 • har erfarenhet av projekt inom infrastruktur, gärna från produktion
 • har kunskaper i konsult- och entreprenadjuridik
   

Placeringsort: Umeå
Intervjuer är planerade till 22-23 april i Umeå.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar. Allt för att vi tillsammans ska kunna göra Sverige närmare.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Umeå

Trafikverket

Ansök senast 2020-04-02


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp