VALT JOBB

Projektledare


Ansök här

Vill du arbeta som projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Att arbeta som projektledare hos oss på investering är ett spännande, omväxlande och inspirerande arbete. I rollen arbetar du med att leda investeringsprojekt inom väg och järnväg från planering till byggande och är med och bidrar till utvecklingen av vårt samhälle. Du ansvarar för att de projekt du driver genomförs utifrån beslutad omfattning och tids- och kostnadsramar. Du delegerar arbetsuppgifter och tar frågeställningar vidare internt eller externt.

Arbetet drivs i projektform där du samarbetar i starka team med interna specialister, externa konsulter och entreprenörer. Din uppgift är att kontinuerligt följa upp projektet mot uppsatta mål, din roll innebär att delegera arbetsuppgifter samt ta frågeställningar vidare internt och externt. Vid upphandling av konsulter och entreprenörer har du stöd internt av specialister inom området. 

I de flesta sammanhang står du i centrum för frågor som berör projektet. En viktig del i arbetet är möten och kommunikation med berörda intressenter såsom allmänheten, kommunen och andra myndigheter.

På vår enhet i Borlänge är vi ett tjugotal projektledare och projektingenjörer. Vi har en omhändertagande kultur och värdesätter gemenskap, samarbete och prestigelöshet

Vi söker dig som

  • har en teknisk högskoleexamen (180 hp/120p), alternativt annan utbildning kombinerat med flerårig arbetslivserfarenhet inom bygg, anläggning eller industri som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av projekt-, uppdrags- eller platsledning inom bygg-, anläggnings- eller industriprojekt
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil

I rollen som projektledare har du arbetsuppgifter som innebär att du behöver vara trygg i att leda och delegera ansvar. Du arbetar på ett självgående och strukturerat sätt och i samverkan med andra för att tillsammans uppnå uppsatta mål. Din kommunikation anpassar du till mottagaren och du är lyhörd i mötet med enskilda individer och grupper.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-18


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp