VALT JOBB

Projektledare Entrepenad inom Stora Stationer ERTMS


Ansök här

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

ERTMS är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på hela den svenska järnvägen. Införandet av det nya signalsystemet, ERTMS, ger ökad driftsäkerhet, förbättrad underhållssituation och möjliggör digitalisering av järnvägen. Stora Stationer har ansvaret att införa ERTMS på de mest komplexa järnvägsanläggningarna, varav Nässjö är en. Då omfattningen av införandet i Nässjö är stort och sträcker sig över flera år har ett separat delprojekt bildats med ansvar för hela processen från projektering till överlämning till förvaltningsorganisationen. 

För dig som vill vara med på förändringsresan kan vi nu erbjuda en spännande roll som Projektledare med ansvar för ytterentreprenad i Nässjö. Uppdraget innebär att du tar tillvara beställarrollen för entreprenadarbetet in projektet. I arbetet ingår att planera, leda och följa upp entreprenaden med avseende på innehåll, tid, ekonomi och kvalitet. Du koordinerar och samordnar byggledarna för de olika teknikslagen. Naturligtvis säkerställer du att krav och föreskrifter efterföljs av entreprenören. Arbete kan förekomma utanför ordinarie arbetstid och viss del av arbetet bedrivs på plats i projektet.

Du kommer att ingå i ett team tillsammans med projektledare för övriga uppdrag inom Nässjö såsom projektering, systemleverans, ibruktagning och driftöverlämning samt teknikstöd, projektingenjör mfl. Teamet leds av projektledaren för Nässjö och du kommer även ha rollen som dennes biträdande. Ditt bidrag i samverkan inom teamet och med övriga delar av ERTMS-programmet är viktigt för att säkerställa kvalitet och framdrift.

Det här är en långsiktig roll och du blir en viktig spelare för framgången i projektet. För rätt person väntar ett spännande arbete med stora utvecklingsmöjligheter.
 

Som person tycker du om att leverera resultat tillsammans med andra och driver utveckling genom att ta initiativ. Tjänsten innebär många kontaktytor och du behöver därför ha en god samarbetsförmåga. Du är affärsmässig och tydlig i din beställarroll.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 hp), alternativt annan utbildning kompletterad med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
  • har mångårig aktuell erfarenhet som projektledare inom ett komplext infrastrukturprojekt
  • har flerårig erfarenhet av beställarrollen inom entreprenad och god kunskap inom allmänna bestämmelser (AB, ABT, ABK)
  • god kunskap i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • körkort  för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av järnvägsprojekt
  • har erfarenhet av signalsystemet ERTMS
  • har erfarenhet inom övriga områden inom  BEST/mark och kanalisation

Placeringsort: Malmö, Örebro eller Solna

Tjänsteresor till Nässjö förekommer.
 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-06-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp