VALT JOBB

Projektledare för underhållsfrågor inom Västlänken


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Välkommen till ett av västsveriges mest spännande projekt!

Vi söker en kunnig projektledare som utifrån verksamhetsområde Underhålls perspektiv vill vara med och utveckla, forma och samarbeta med projekt Västlänken här i Göteborg. Du får ett stort ansvar i att hantera komplexa underhållsfrågor tillsammans med projektet under projektering, genomförande och avslut. Efter avslutande entreprenader går ansvar för förvaltning över till Underhåll och vi är genom ditt arbete väl förberedda för att ta Västlänken vidare på samtliga områden. Kunskap om anläggning och teknik är viktiga faktorer men även att arbeta med strategier inför kommande upphandlingar och affärer ingår i ditt ansvar.

Du arbetar nära den övriga underhållsorganisationen där du delar frågor, ärenden och informerar. Men givetvis är dina kontaktytor större än så då rollen ställer krav på samarbete mellan olika verksamhetsområden inom Trafikverket.

Du är Trafikverkets representant vid möten och sammankomster. Det kan handla om att möta media såväl som andra aktörer på marknaden. Då projektet har många internationella entreprenörer är kommunikationen både på svenska och engelska. 

Beredskap ingår i tjänsten.

Trafikverkets ledord är att vi medarbetare ska vara engagerde, pålitliga och modiga. Vill du bli en av oss? 

Vi söker dig som

  • har erfarenhet och kunskap i att driva, samordna och genomföra stora komplexa projekt inom till exempel teknik- eller anläggningsbranschen
  • har erfarenhet av arbete där du haft ansvar för budget och ekonomisk uppföljning
  • har god vana av att leda grupper
  • har erfarenhet av entreprenadjuridik, upphandling och/eller förhandling
  • har erfarenhet av projektverksamhet i bygg- och anläggningsbranschen.
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, alternativt annan bakgrund kompletterad med gedigen erfarenhet från projektledning som vi bedömer likvärdig
  • har god förmåga att uttrycka sig på både svenska och engelska i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projektarbete inom järnväg

Ditt ledarskap som projektledare kännetecknas av att du bygger förtroende, driver utveckling och levererar resultat. Du har en god problemlösningsförmåga och är öppen för förändringar och ser innovativa lösningar. För att lyckas i rollen har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du inger förtroende i mötet med andra, kommunicerar tydligt och förmedlar information på ett enkelt och säkerhetsmedvetet sätt.

 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-16


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp