VALT JOBB

Projektledare förstudier ERTMS


Ansök här

Vill du arbeta som projektledare för förstudier i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker nu en projektledare för förstudier inom projekt Stora Stationer ERTMS!

ERTMS är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på den svenska järnvägen. För dig som vill vara med på förändringsresan kan vi nu erbjuda en spännande roll som projektledare för förstudier i projekt Stora Stationer. Projekt Stora Stationers uppdrag är att uppgradera signalsystemet på Trafikverkets mest komplexa och trafikerade anläggningar till ERTMS.

I denna roll ansvarar du för att leda och genomföra förstudier kring införandet av ERTMS på en eller flera av Sveriges största järnvägsstationer såsom Göteborg, Hallsberg och Stockholm. Förstudien bildar beslutsunderlag för strategiska beslut kring t.ex. prioritering, omfattning, teknikval och upphandling. Förstudien omfattar analys av beroenden med övrig verksamhet på järnvägen och ska beskriva trafikala utmaningar och hanteringar samt en övergripande genomförandeplan.

Du bedriver arbetet i nära samarbete med andra delar inom ERTMS projektet och Trafikverket och med hjälp av specialister inom olika områden. För rätt person finns möjlighet att efter beslutad förstudie bli projektledare för införandet av ERTMS på en stor järnvägsstation.

Vi söker dig som

  • har teknisk högskoleutbildning som civilingenjör (byggnad, teknik, IT eller industriell ekonomi) alternativt motsvarande utbildning kompletterad med en erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har mångårig erfarenhet i närtid som projektledare i större komplexa projekt
  • har erfarenhet av strategiskt arbete och genomförande av komplexa analyser 
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av större infrastrukturprojekt och gärna inom järnvägsbranschen
  • har erfarenhet av järnväg och signalsystem
  • har erfarenhet av projekterings- eller entreprenadupphandlingar

Som person är du analytisk med förmåga att skapa en övergripande bild av komplexa samband och beroenden. Du har goda ledaregenskaper med tydlig kommunikation, förmåga att interagera i team och stark egen drivkraft.

Intervjuer kommer att hållas på vårt kontor i Solna Strand.

I denna rekrytering kan urvalstester bli aktuellt. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-25


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp