VALT JOBB

Projektledare IT Telekom


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Som Projektledare inom IT Telekom arbetar du med att ta fram projekteringshandlingar enligt Trafikverkets gällande föreskrifter inom Telekom/kabel, med koppling till både väg och järnväg. Du har löpande kontakt med
entreprenörer, andra förvaltande enheter inom Trafikverket, samt deltar du i förvaltningsaktiviteter för Trafikverket. Du leder även Projektörer och fungerar som byggarbetsmiljösamordnare BAS-P. I arbetsuppgifterna ingår
även beställning av arbete och material. Du driver, leder och dokumenterar IT-projekt i hela Sverige. Det hör till att starta och avsluta projekten enligt gällande rutiner. I rollen ingår det även att medverka i
upphandlingar.

Vi söker dig som

 • har svenskt medborgarskap.
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
 • har körkort för personbil.
 • har högskoleexamen om 180 hp inom data- och systemvetenskap eller telekommunikation. Alt. har du annan utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som vi bedömer vara likvärdig.
 • har flerårig erfarenhet av projektledning.
 • har flerårig erfarenhet av förläggning av optokabel.

Det är meriterande om du

 • har flerårig erfarenhet av järnvägsanläggning.
 • har flerårig erfarenhet av förhandlingsvana inom entreprenadbranschen.
 • har erfarenhet av Trafikverkets stödsystem.
 • har CAD-kompetens.

Som person:

 • är du självgående, strukturerad och effektiv. Du kan fatta egna beslut men trivs men samarbete och teamwork. Att kunna kommunicera och vara en bra relationsbyggare är också ett plus.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Arbetsprov och urvalstest kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Intervjuort: GÄVLE

Placeringsort: Borlänge, Gävle, Göteborg

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-11


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp