VALT JOBB

Projektledare järnväg


Ansök här

Vill du arbeta som projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som projektledare kommer du driva investeringsprojekt av varierande storlek och komplexitet inom framförallt järnväg men även vägprojekt kan bli aktuellt. Det pågår flera spännande projekt i vårt område, bland annat planerar vi att bygga dubbelspår mellan Dingsjö-Sundsvall och dubbelspår mellan Gävle-Kringlan samt ombyggnation av Sundsvalls bangård m.fl. Projektledaren ansvarar för projektets framdrift samt leder och fördelar arbetet inom projektet. Det är ditt ansvar att bevaka tids- och kostnadsaspekter och säkerställa att projektet fortskrider i enlighet med uppsatta mål. Ett viktigt bidrag i din roll är att motivera ditt projektteam och skapa en produktiv arbetsmiljö. Du kan även bli delprojektledare beroende på projektets komplexitet.

Arbetet drivs i projektform där du samarbetar med interna specialister och externa leverantörer samt ansvarar för planering och genomförande av uppdragen. Även kommunikation med allmänhet, kommuner, media och andra intressenter är en del av arbetet.

Vi söker dig som

  • har arbetat som platschef/arbetsledare eller liknande inom järnvägsproduktion alternativt är du en erfaren projektledare som är van med större komplexa projekt där du ansvarat för budget, haft projektteam mm.
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har en bred kunskap inom järnväg

Du bygger ditt ledarskap på förtroende genom samverkan och tillit. Du tycker om att leverera resultat tillsammans med andra och du tar initiativ. Du har mycket kontakter med både interna och externa parter och därför behöver du ha en god kommunikationsförmåga som innebär att du kan förmedla budskap på ett enkelt sätt samtidigt som du är lyhörd.

Tidsplan

  • Urvalstester skickas under vecka 38
  • Intervjuer är planerad under vecka 41

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-16


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp