VALT JOBB

Projektledare Järnväg


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som projektledare Järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Välkommen till oss på enhet Järnväg inom Underhållsdistrikt Mitt. Vi är 20 medarbetare som ansvarar för att styra och leda underhållsentreprenader. Uppdragen varierar i storlek, omfattning och komplexitet. Tillsammans skapar vi innovativa och hållbara lösningar som främjar underhåll, förvaltning och utveckling av distrikt Mitt. Nu söker vi en projektledare till ett av våra basprojekt för järnväg med placeringsort Borlänge.

Vi söker dig som vill leda och stimuleras av att leverera och få människor att växa. Hos oss jobbar du ständigt med spännande och utvecklande uppdrag tillsammans med branschens mest kompetenta kollegor!

Vi erbjuder dig en kreativ och produktiv miljö med aktiva och kraftfulla samarbeten där vi tillsammans säkerställer en hållbar och uppkopplad anläggning med ständigt fokus på de vi är till för. Som projektledare leder du ett team av specialister, konsulter och leverantörer Du är en förutsättning för framgångsrika projekt. Genom forum för erfarenhetsutbyte, talang- och utvecklingsprogram, utbildningar och mentorskap rustar och utvecklar vi morgondagens projektledare.

 

Vem är du? 

Ditt ledarskap präglas av att bygga förtroende, klargöra riktning och leverera resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utveckling tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga.

Vi söker dig som har:

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom relevant inriktning eller annan utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • erfarenhet av projekt- eller platsledning
  • erfarenhet av budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • kontrakt- och förhandlingsvana samt kunskap inom entreprenadjuridik och upphandling
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska språket
  • körkort för personbil

Det är meriterande om du har: 

  • god teknisk kunskap inom bana, el eller signal
  • erfarenhet från bygg-och anläggningsbranschen

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade att genomföras under v. 4 2021

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-12-07


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp