VALT JOBB

Projektledare Ledningsomläggning Mälarbanan


Ansök här

Som Projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Är du en erfaren projektledare som gillar att arbeta i komplexa anläggningsprojekt i cityläge? Då kommer här chansen att vara med och påverka i ett av Trafikverkets största infrastrukturprojekt!

Mälarbanan är en viktig del av järnvägsnätet och förbinder Örebro, Västerås och Enköping med Stockholm. Mälarbanan är också en del av Stockholms lokala pendeltågsnät. Program Mälarbanan omfattar en ca 20 kilometer lång järnvägssträcka mellan Tomteboda och Kallhäll i nordvästra Stockholm och är en av landets mest trafikerade.

Vi söker nu en Projektledare Ledningsomläggning till projektenhet Sundbyberg-Solna. Projektenheten ansvarar för projektering och produktion av mark- och anläggningsarbeten inklusive stationer för en fyr-spårsjärnväg.

I arbetsuppgifterna ingår att

 • driva, leda och samordna ledningsomläggningsarbetena inom projekt Sundbyberg-Solna
 • stötta och utveckla dina byggledare i produktionstekniska och ekonomiska frågor
 • löpande rapportera ekonomi och tid inom det egna ansvarsområdet i linjen
 • leda och medverka i bygg- och ekonomimöten
 • aktivt delta i samverkan med projektets intressenter såväl internt som externt med entreprenör, näringsidkare och kommuner
 • verka för att arbetet i delprojektet bedrivs enligt gällande rutiner
 • aktivt medverka i projektenhetens ledningsgruppsarbeten

Du kommer att arbeta i nära samverkan med entreprenör och kommer att ingå i projektenhetens ledningsgrupp

Vem är du?

För att lyckas i rollen som projektledare har du en god samarbetsförmåga och är en relationsbyggare som skapar effektiva team i samverkan. För att kunna hantera komplexa och oförutsägbara problem är du flexibel och analytisk. Du tar självständiga beslut och har förmåga att arbeta strukturerat.

Vi söker dig som

 • har högskoleutbildning, teknisk inriktning, minst 180 hp (120p) eller har annan utbildning i kombination med erfarenheter som vi bedömer som likvärdig
 • har flerårig aktuell erfarenhet av ledande roller (såsom projektledare/platschef/produktionschef) i ett eller flera stora, komplexa mark- och anläggningsprojekt
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Meriterande är om du har

 • har erfarenhet av att ha arbetati beställarorganisation
 • har erfarenhet av tid- och ekonomistyrning
 • har erfarenhet av att arbeta i en samverkansentreprenad
 • har erfarenhet av både projekterings- och byggskede
 • har goda kunskaper i entreprenadjuridik AB 04
 • har goda kunskaper av mät- och ersättningsregler

Tjänsten är placerad till det med entreprenören gemensamma projektkontoret i centrala Sundbyberg.

Intervjuer beräknas hållas den 10 och 11 december och då i första hand via Skype.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Hos oss på Trafikverket erbjuder vi dig en modern arbetsplats med många spännande utmaningar. Tillsammans med engagerade kollegor kommer du att bidra och vara till nytta för hela samhället och du är med och skapar en hållbar miljö varje dag.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-11-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp