VALT JOBB

Projektledare Logistik och samordning


Ansök här

Vill du arbeta som Projektledare Logistik och samordning i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Projekt Mälarbanan är ett av Sveriges största infrastrukturprojekt. Vi bygger ut järnväg mellan Tomteboda och Kallhäll i Stockholm, två spår ska bli fyra helt nya spår. Projektet är tekniskt komplext och byggs samtidigt som befintlig järnvägstrafik ska fungera som vanligt. När vi är klara blir det fler tågavgångar att välja på och fler kan lämna bilen hemma.

Som projektledare med fokus på logistik och samordning kommer du att ingå i Projekt Mälarbanans delprojekt Sundbyberg - Solna. Delprojektet är ett av tre producerande delprojekt inom projekt Mälarbanan, med ansvar för anläggningsarbetena inom det geografiska området Sundbyberg och Solna. I delprojektets uppdrag ingår att bygga två nya järnvägstunnlar och två nya stationer i de mycket tätbebyggda kommunerna.

Som projektledare med fokus på logistik och samordning arbetar du huvudsakligen med samordning inom det egna delprojektet samt med övriga delprojekt inom projekt Mälarbanan. Du samarbetar också med externa intressenter och medfinansiärer. För att lyckas är det viktigt att vi har en god samverkan med våra intressenter och att vi hela tiden jobbar på att minimera omgivningspåverkan vid vårt genomförande genom bland annat smarta logistiklösningar.

Vi jobbar i nära samverkan med vår entreprenör i tidig entreprenörsmedverkan (TEM) och sitter samlokaliserade på ett gemensamt kontor i centrala Sundbyberg. Vi befinner oss just nu i en planerings- och projekteringsfas som inom ett par år övergår i produktion.

I arbetsuppgifterna ingår det bland annat att:

- ansvara för delprojektets behov av samordning med projektets intressenter

- ansvara för intern samordning med övriga delprojekt

- ansvara för samordning av, och överenskommelser för, tagande och återlämning av ytor och anläggningar gentemot staden

- ansvarar för att tillsammans med entreprenören planera för syn och besiktningar

- vara delprojektets kontaktperson gentemot olika fastighetsägare.

Vi söker dig som: 

  • har civilingenjörsutbildning med inriktning samhällsbyggnad eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av projektledning eller samordning inom stora anläggningsprojekt

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av att jobbat med både intern och extern samordning
  • har erfarenhet av att jobba i samverkansprojekt
  • har erfarenhet av att ha jobbat i beställarorganisation.

Vi söker dig som är driven, initiativtagande och har en vilja att jobba i samverkan med entreprenör och andra intressenter. Du är prestigelös och bygger ditt ledarskap på förtroende genom samverkan och tillit. Tjänsten innebär många kontaktytor och du behöver därför vara är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. För att kunna hantera komplexa och oförutsägbara problem är du flexibel och lösningsorienterad.

Intervjuer kommer att ske den 29-30 augusti på Projekt Mälarbanans kontor i Solna Business Park.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Tester kan ingå som en del av denna rekryteringsprocess.Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-18


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp