VALT JOBB

Projektledare produktionsplanering


Ansök här

Vill du arbeta som projektledare inom produktionsplanering i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Gillar du att arbeta i komplexa projekt? Är du uthållig, målmedveten och kan hantera både breda och djupa frågeställningar? Hos oss på Förbifart Stockholm projektenhet Installationer involveras du i ett av Sveriges genom tiderna största teknikintensiva anläggningsprojekt. Du kommer vara del av en engagerad arbetsgrupp som värderar gemenskap och driv, och tillsammans ansvarar vi för hela sträckningens installationsentreprenader. Om detta låter intressant, tveka inte att söka till oss!

Som projektledare för produktionsplanering ansvarar du för att tillsammans med övriga i projektgruppen samt våra leverantörer ta fram och vid behov revidera den fysiska planeringen av installationsarbetena inom programmet E4 Förbifart Stockholm. Installationsarbetena är i sin natur komplexa och har många gränssnitt gentemot övriga bygg- och anläggningsprojekt inom programmet.

Vi tror att du engageras av och har förmågan att hantera komplexa beroenden kopplat till produktion och logistik inom installationsområdet.

Arbetet består i huvudsak av att:

 • Samordna produktionsplaneringen
 • Tillse att tidplaner upprättas och vidmakthålls
 • Hantera ändringar kopplat till produktionen
 • Medverka till god samverkan mellan leverantörer, samt mellan leverantörer och Trafikverket
 • Skapa och upprätthålla goda relationer med alla förekommande intressenter
 • Medverka på/leda möten samt att protokollföra vid behov

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har arbetslivserfarenhet från produktionsplanering av större infrastrukturprojekt eller industriprojekt
 • har erfarenhet av att leda större grupper
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet från tidsplanerings- och/eller logistikplaneringsprogram

Som person drivs du av att arbeta med tydliga målsättningar och leverera resultat som bidrar till att programmet når sina mål. Tjänsten innebär många kontaktytor och du behöver därför vara är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du har även en god problemlösningsförmåga och samarbetsförmåga arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-18


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp