VALT JOBB

Projektledare projektering till Ostlänken


Ansök här

Vill du arbeta som projektledare inom projektering i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker dig som vill jobba i projekt Ostlänken som är den första delen i en ny generation järnväg. Projektets prognos är 55 miljarder i 2017 års prisnivå och planskedet beräknas kosta cirka 2,5 miljarder. Vi söker projektledare med specifik kunskap om tidiga skeden som ska hålla samman systemhandling och järnvägsplan inom projektet.

Mer info om projektet hittar du via länken nedan under "Läs mer här".

Som projektledare projektering kommer du att arbeta med planläggningen av den nya järnvägen och få möjlighet att arbeta i Sveriges största järnvägssatsning på över 150 år. Här finns stora utvecklingsmöjligheter inom Ostlänkens projektorganisation och i Trafikverket.

Som projektledare ansvarar du för att projekteringen av Ostlänken genomförs med rätt fokus på tid, kostnad, innehåll, säkerhet, arbetsmiljö samt risker. Du kommer att driva komplexa konsultkontrakt i storleksordningen 100 miljoner kronor. Du ingår i en grupp projektledare som arbetar med parallella kontrakt/delsträckor. Till din hjälp har du specialister inom olika teknikområden.

Du arbetar också med komplexa frågeställningar inom teknik, byggbarhet och omgivningspåverkan samt risker, hållbarhet och ekonomi.

Projekt Ostlänken har stor påverkan på omgivningen - kommunikation och samverkan med interna och externa intressenter är därför en viktig del av arbetet.

Vi söker dig som:

  • har högskoleexamen (minst 180 hp) inom teknik/miljö/samhällsbyggnad/anläggning/järnväg eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års relevant erfarenhet som projektledare samt erfarenhet från projekt i bygg- och anläggningsbranschen
  • Har kunskap om planläggningsprocessen, systemhandlingsprocessen och lagstiftning kopplat därtill
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av att styra konsult och konsultupphandlingar för planläggning/systemhandling
  • Har kunskap om järnvägstekniska anläggningar
  • har körkort för personbil

Vi söker dig som har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer samt kan agera affärsmässigt. Du trivs med att arbeta självständigt och bygger ditt projektledarskap på förtroende genom samverkan och tillit.

Placeringsort: Trafikverkts kontor i Solna strand.

Vi håller intervjuer 11 och 13 mars i Solna strand.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-03-02


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp