VALT JOBB

Projektledare Systemleveranser ERMTS


Ansök här

Vill du arbeta som projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

ERTMS är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på den svenska järnvägen. För dig som vill vara med på förändringsresan kan vi nu erbjuda en spännande roll som projektledare för systemleveranser i projekt Stora Stationer. Projekt Stora Stationers uppdrag är att uppgradera signalsystemet på Trafikverkets mest komplexa och trafikerade anläggningar till ERTMS.

Dina huvudarbetsuppgifter är att

 • arbeta med upphandling och styrning av systemleveranser (SA-utveckling)
 • medverka vid framtagande av förfrågningsunderlag, kontraktshandlingar (EK,AF) och teknisk beskrivning inför upphandling av signalsystem ERTMS på de stora järnvägsstationerna i Sverige
 • ansvara för kontroll och styrning av systemleverantörens arbete och leveranser samt ansvara för och medverka på progressmöten med systemleverantören
 • stödja sammanhållande projektledare för respektive järnvägsstation i relation till systemleverantören

Vi söker dig som

 • har teknisk högskoleutbildning som civilingenjör eller högskoleingenjör alternativt motsvarande utbildning kompletterad med en erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har flerårig aktuell erfarenhet av upphandling av tekniska system
 • har flerårig erfarenhet som projektledare
 • har erfarenhet av att arbeta i gränssnittet mellan beställare och leverantör
 • har goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har kunskap och erfarenhet gällande framtagande av datoriserade signalsystem (ställverk samt radioblockcentral system) för ERTMS (SA)
 • har erfarenhet av utveckling av inbyggda system
 • har erfarenhet från järnvägsbranschen
 • har utbildning avseende ABT06

Som person är du kommunikativ, analytisk och visar goda ledarskapsegenskaper med stark förmåga att skapa framdrift i organisationen.

Intervjuer kommer att hållas på vårt kontor i Solna Strand.

I denna rekrytering kan urvalstester bli aktuellt. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-29


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp