VALT JOBB

Projektledare till Drift och Underhåll Värmland/Dalsland


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som projektledare till Drift och Underhåll Värmland/Dalsland på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Brinner du för järnvägsfrågor och för att samhälle ska ha ett fungerande järnvägsnät? Vill du arbeta med en av Västsveriges största järnvägsprojekt? Nu söker vi Projektledare till Drift och Underhåll Värmland /Dalsland.
 

Som projektledare på Underhåll påverkar du väldigt många människor varje dag och ditt arbete är viktigt för ett fungerande, framkomligt och säkert järnvägsnät. Du leder ett projektteam och ansvarar för att underhållsentreprenaden genomförs enligt avtalat kontrakt. Tillsammans med ditt team ansvarar du för att fel och störningar i järnvägsanläggningen följs upp och åtgärdas.

Planera, budgetera, vara med i upphandlingsprocessen samt följa upp och styra upphandlade entreprenörer ingår också i uppdraget. I din roll har du ekonomiskt ansvar för projekten och du följer kontinuerligt upp verksamheten mot satta mål gällande budget, tid och kvalitet.

Vårt samarbete med andra projekt samt med kommuner och övriga intressenter är betydande för framkomligheten, du är en nyckelspelare i väldigt mångas vardag. Vi erbjuder ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik, där beslutskraft behövs och där kommunikationen med andra är en viktig del av arbetet.

Vi är på väg in i en ny process och arbetar ständigt med att utveckla projektledarrollen, detta öppnar upp för nya spännande möjligheter. Därför söker vi dig som har viljan att utvecklas, ett engagemang och en nyfikenhet. Du ser fördelen i att arbeta i våra digitala verktyg och stödsystem och du förstår att det är en viktig del av ditt arbete.

Du kommer till en sammansvetsad grupp som ställer upp i alla lägen!

Resor förekommer i tjänsten.

Vem är du?

Som Projektledare är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Ditt ledarskap kännetecknas av att du bygger förtroende, driver utveckling och levererar resultat. I din roll bidrar du till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du har god förmåga att planera och strukturera samt har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Rollen ställer krav på att du är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma. Vidare har du en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. För rollen är också viktig att du har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv

Vi söker dig som

  • har en teknisk eller ekonomisk universitets- eller högskoleexamen (minst 180 hp/120 p), alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års relevant arbetserfarenhet från projektledning, uppdragsledning eller som platschef i form av att genomföra och driva projekt
  • har erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil
  • har god datorvana och lätt för att sätta sig in i nya system

Det är meriterande om du

  • har relevant erfarenhet från projektledning inom järnväg och/eller väg
  • Kunskap inom entreprenadjuridik

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort  är Karlstad. Intervjuerna hålls i Göteborg. Vid eventuella resor i samband med intervju erbjuder vi dig ersättning.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Karlstad

Trafikverket

Ansök senast 2020-03-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp