VALT JOBB

Projektledare till Norrbotniabanan


Ansök här

Som Projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Norrbotniabanan är en planerad kustnära järnväg mellan Umeå och Luleå som ger möjlighet till flera positiva samhällsutvecklingseffekter. Norrbotniabanan ska förstärka godstrafiken i landet och möjliggöra persontrafik mellan norrlandskustens städer.

Vi söker nu en projektledare för bygghandlingsprojektering av anläggningsentreprenader på sträckan Dåva-Skellefteå.
 

Du kommer ha övergripande ansvar för bygghandlingsprojektering av anläggningsentreprenader. Som projektledare kommer du vara ansvarig för upprättande av förfrågningsunderlag för den inledande konsultupphandlingen och är sedan ansvarig för framdriften i delprojektet. Projektledaren beslutar, leder, styr och samordnar delprojektet så att verksamheten genomförs i enlighet med projektets mål. Det är även projektledarens roll att ha rätt resurser för delprojektets leveranser och skapa ett bra arbetsklimat.

Du kommer företräda Trafikverket i frågor och möten med leverantören men även med externa intressenter, tex samrådsmöten med allmänhet och kommun. Att ha bra relationer med externa intressenter och leverantörer är en framgångsfaktor för projektet.

Placeringsort: Umeå eller Luleå
 

Vi söker dig som

  • har universitets-/högskoleexamen 180 hp (120 hp) inom mark & anläggning, väg & vatten, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig relevant erfarenhet inom mark- och anläggningsprojektering eller byggande.
  • har goda kunskaper om AMA / MER.
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
  • har körkort för personbil.

För att lyckas i rollen är du självgående och har lätt för att samarbeta med andra. Du är flexibel och kan förmedla budskap på ett enkelt och tydligt sätt. En annan viktigt del är ditt affärsmässiga förhållningssätt, för att skapa lönsamhet och effektivitet i uppdragen.
 

Intervjuer är planerade till 9 mars och 13 mars i Luleå.
 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
 

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2020-03-01


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp