VALT JOBB

Projektledare till Ostlänken i Södertälje och Trosa


Ansök här

Vill du bli Projektledare i Ostlänken - Sveriges största infrastrukturprojekt? Vill du vara med och forma Sveriges nya generation järnväg? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Ostlänken är den första delen i ett framtida höghastighetsnät mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Ostlänken är ett megaprojekt i storleksordningen 54 miljarder! Mer info om projektet hittar du via länken längst ner.

Vill du skapa järnvägshistoria och vara med att bygga Sveriges nya höghastighetsjärnväg? Vi söker en projektledare som vill vara med när projekt Ostlänken bygger upp organisationen för sträckan genom Trosa och Södertälje kommun.

Du kommer som projektledare att vara med och leda projekt/uppdrag under tidiga skeden och förberedande arbeten, exempel på arbeten är vägar, broar, arbetstunnlar och BEST-arbeten som underlättar den kommande produktionen av höghastighetsjärnvägen. Eftersom produktionsenheten är i ett uppbyggnadsskede kommer dina möjligheter att vara med och bidra i projektets utveckling att vara stora.

En viktig del av arbetet kommer vara att samverka med kommuner och andra samverkanspartners, finna lösningar och skapa arbetssätt som gynnar en god framdrift i projekt Ostlänken.

Du kommer i takt med att projektet utvecklas in i nästa fas vara med och leda inom något av de stora huvudprojekt som ingår i byggandet av höghastighetsjärnvägenssträckning genom Södertälje-Trosa.

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleexamen (180 hp) med inriktning teknik, samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • mångårig erfarenhet som projektledare i projekt med stor fokus på samverkan med olika parter
 • erfarenhet av att leda resurser/projektdeltagare i rollen som projektledare
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • erfarenhet av att verka i en stor och komplex organisation
 • arbetslivserfarenhet från projektledning inom samhällsbyggnad, tillverkande eller teknisk industri
 • erfarenhet av arbete med genomförandeavtal inom kommun/landsting/statlig verksamhet
 • har arbetslivserfarenhet av att ta fram projekt/uppdragsbeställningar eller beslutsunderlag inom samhällsbyggnad

Du som person:

 • drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.
 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
 • har förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter

Du kommer inledningsvis vara placerad på Trafikverkets regionkontor i Solna strand och på ett par års sikt utgå från Stockholm/Södertälje.

Intervjuer kommer att hållas på Trafikverkets kontor i Solna eller Nyköping under september.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-14


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp