VALT JOBB

Projektledare Underhåll, inriktning Bro


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som projektledare underhåll, inriktning bro i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.

Vill du vara där det händer? Vill du vara med och påverka människors vardag? Gillar du snabba beslut? Då kan du bli vår nya kollega! Underhåll söker just nu projektledare.

I denna roll får du möjlighet att driva underhållsprojekt inom bro och ansvara för projekt inom Västernorrlands län. Underhållsprojekt inom bro innebär både att driva fleråriga projekt med utpekade broar och åtgärder, samt enklare skötsel och unika broprojekt som uppstår utifrån tillståndsbedömning. Du ansvarar för budget i planerings- och genomförandeskeden samt uppföljning av projekt. Ett strukturerat och systematiskt analys- och förbättringsarbete inom den egna verksamheten är en naturlig del av din vardag. I rollen som projektledare kommer du att ha kontakt med både interna och externa parter såsom andra avdelningar inom Trafikverket, trafikanter, närboende, entreprenörer och konsulter.

Vi söker dig som

  • har en teknisk högskoleutbildning (180 hp/120 p), men du kan även ha en annan bakgrund kompletterad med en gedigen erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har erfarenhet av att driva projekt och har arbetat med ekonomi samt resultatuppföljning
  • har dokumenterad erfarenhet från projektledning, uppdragsledning eller som platschef i form av att planera projekt, genomföra konsultupphandlingar för projektering, leveransuppföljning och genomföra entreprenader
  • kan uttrycka dig på svenska, både muntligt och skriftligt
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av brounderhåll eller byggande
  • har dokumenterad kunskap inom AB04/ABT06
  • har kunskap inom entreprenadjuridik
  • har erfarenhet av att driva projekt på järnväg

Din roll innebär att du kommer att samarbeta med många olika människor både externt och internt, det är därför viktigt att du är lyhörd och kan förmedla information på ett kommunikativt sätt så att förståelse och förankring skapas hos mottagaren. Du tycker om att leverera resultat tillsammans med andra och driver utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera.

 

Urvalstester kan bli aktuellt i rekryteringsprocessen. 

Placeringsort är Härnösand eller Sundsvall. Intervjuer kommer att ske hos Trafikverket i Härnösand den 8 och 9 oktober. 

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Härnösand

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-29


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp