VALT JOBB

Projektledare Utveckling - ERTMS


Ansök här

Vill du arbeta som Projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Inom verksamhetsområdet Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Inom Funktionen "Utveckling" kommer du att leda utvecklingen av ERTMS-systemen samt avsluta utvecklingen av s k konventionella signalsystem. Arbetet bedrivs i dagsläget inom fyra arbetsströmmar, ett vardera för respektive produkt som ska utvecklas. Du kommer att arbetsleda ett 20-tal medarbetare.

Arbetet följer vår process och inleds med upphandling av utvecklingsarbetet av våra två leverantörer, Bombardier och Hitatchi STS, enligt de krav som definieras i projektet. Du ansvarar för styrning och uppföljning av leverantörernas utvecklingsarbete, som avslutas med en leverans av ett färdigutvecklat GA.

Arbetet har ett stort teknikinnehåll och avser utveckling av mjukvara med högsta säkerhetsklass (SIL4).

Vi söker dig som

  • har Civilingenjörsexamen med lämplig teknisk inriktning eller annan utbildning som vi anser vara motsvarande
  • har minst fem års erfarenhet av ledarskap från utveckling av säkerhetskritiska mjukvarusystem
  • har vana av att arbeta med entreprenadjuridiska förutsättningar
  • har erfarenhet av utvecklingsarbete i internationell miljö
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av utveckling av moderna trafikstyrningssystem för järnväg
  • har erfarenhet av utveckling enligt CENELEC-processerna eller motsvarande

Vi söker dig drivs av att hitta bästa möjliga lösningar för att uppnå goda resultat. Du är noggrann och strukturerad som person, vilket avspeglas i ditt arbete. Dina arbetsuppgifter kommer ställa krav på en god samarbetsförmåga och affärsmässighet. Att du även har ledaregenskaper kommer att behövas för att lyckas i rollen.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort: Solna eller Borlänge

Urvalstester är en del av den här rekryteringsprocessen.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-30


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp