VALT JOBB

Projektledare Väg och Järnväg


Ansök här

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare med placering i Uppsala. Vi vill ha din ansökan senast den 18 september.

Vill du arbeta som projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du i en samhällsbyggande roll bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Investering arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med både mindre och större investeringsprojekt.

Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!
 

Som projektledare hos oss gillar du att arbeta mot mål och tydliga resultat. Du jobbar tätt ihop med en projektingenjör och ansvarar för ett eller flera väg- och/eller järnvägsprojekt vilket innebär hela kedjan från planering, budget, avtal till genomförande och uppföljning. Du leder en eller flera projektgrupper bestående av specialister, konsulter och entreprenörer och du samarbetar med olika parter och intressenter under projektets skeden.


Vi har en stor variation av projekt både inom väg och järnväg och vilka projekt man ansvarar för kan variera över tid såsom:

 • Miljöåtgärder där vi säkrar upp att djurlivet inte påverkas av vår infrastruktur
 • Broar som behöver rustas upp och i vissa fall helt bytas ut
 • Upprusta sträckor av vägnätet så att det klarar tunga transporter och framkomlighet
 • Trafiksäkerhetsprojekt i form av mitträckesåtgärder, breddning eller annat.

Hos oss finns goda möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Som stöd i din kompetensutveckling finns också ett sammanhållet program för projektledare med erfarenhetsutbyten och utbildningar. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig i din roll som vår verksamhet. Inom Trafikverket också goda möjligheter om du, på sikt, vill utforska nya områden och roller.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom bygg- och anläggning eller annan utbildning kompletterad med erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig;
 • har erfarenhet av att leda projekt;
 • har arbetat med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning;
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift;
 • har körkort för personbil.

 

Det är meriterande om du

 • har lett geografiskt utspridda projektgrupper på distans
 • har kunskaper i konsult- och entreprenadjuridik


Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och tillsammans med andra driver du utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.
 

Svenskt medborgarskap är ett villkor för vissa tjänster i Trafikverket, eftersom vissa anställningar är placerade i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Intervjuer kommer att hållas vecka 39-40.
 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för vårt första urval.

Uppsala

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp