VALT JOBB

Riskspecialist


Ansök här

Vill du arbeta som riskspecialist i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker en riskspecialist som ska arbeta med Göteborg-Borås och Hässleholm-Lund, två stora järnvägsprojekt som drivs inom samma organisation. Så här säger en av våra medarbetare om arbetet: "Jag får vara med och utveckla vårt samhälle genom att bidra med min kompetens!"

Som specialist driver du projektets frågor gällande risk- och krishantering i nära samarbete med projektledningen. Du säkerställer att projektets risker identifieras, värderas, dokumenteras och behandlas. I arbetsuppgifterna ingår att månadsvis rapportera projektets viktigaste risker till ledningen för projektet, utbilda projektets medarbetare i gemensamma arbetssätt för riskhantering, genomföra riskworkshops samt att samordna och planera krisövningar. Vidare ingår riskarbete kopplat till projektets leverantörer och uppföljningen av dessa.

Organisatoriskt tillhör du avdelningen Verksamhetsstyrning, men du arbetar i projekt Göteborg-Borås och Hässleholm-Lund, där du arbetsleds av projektets stabschef och samarbetar med projektledning och andra specialister.

Det kommer att förekomma resor i viss omfattning då projektet har verksamhet och medarbetare i Göteborg, Kristianstad och Malmö.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning exempelvis inom risk, projektledning eller management alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års arbetslivserfarenhet av riskhantering, kvalitetsledningsarbete alternativt erfarenhet från projektledning

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från ledningssystem, stora organisationer eller anläggningsbranschen

Vi söker dig som är relationsbyggande, kommunikativ och tycker om att samarbeta med olika typer av människor. Arbetet är självständigt och du förväntas driva ditt arbete framåt. Det ställer krav på egen förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Rollen som specialist passar dig som är pedagogisk och flexibel eftersom du arbetar stödjande gentemot projektledningen i ett av Trafikverkets stora projekt.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuer kommer att hållas på Trafikverkets kontor i Göteborg.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-25


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp