VALT JOBB

Riskspecialist till Mälarbanan


Ansök här

Vill du arbeta som Riskspecialist i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker dig som vill jobba i Sveriges största program där varje program har en budget på flera miljarder fördelat på ett 50-tal entreprenader. Vi söker nu en riskspecialist till Mälarbanan.

Som Riskspecialist har du en mycket viktig roll. Du arbetar stödjande och drivande med syfte att skapa ett systematiskt och proaktivt riskarbete som genomsyrar programmets (tidigare projektets) alla delar. Du driver riskhanteringsprocessen och ser till att riskhanteringen utförs på ett strukturerat, systematiskt och integrerat sätt. Du är expert inom området och ger stöd till ledningen av programmet, chefer, projektledare, risksamordnare och riskägare.

Du arbetar för att programmet ska tydliggöra och identifiera risker och ser till att arbetssätt samt processer för riskhantering finns att tillgå.

För att se till att alla arbetar enhetligt och korrekt leder du workshops samt informerar och utbildar programmedlemmar i gemensamma arbetssätt. I programmet jobbar du i ett team tillsammans med fler specialister och du träffar även riskspecialister från andra program och utbyter erfarenheter i olika forum.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning med inriktning riskhantering alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av systematisk riskhantering i större organisation
  • har goda kunskaper i Officepaketet
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta med kvalitetsledning, arbetsmiljöledning och/eller säkerhetsfrågor
  • har erfarenhet av projektarbete inom bygg- och anläggningsbranschen alternativt industrisektorn
  • har erfarenhet från stor beställarorganisation

Som person är du kommunikativ och har lätt för att förmedla information. Du är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har en god analys och problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar som är hållbara ur ett helhetsperspektiv. Utöver detta har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter.

Intervjuer är planerade att ske i Solna strand under vecka 36.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-25


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp