VALT JOBB

Säkerhetssamordnare inom Stora Stationer


Ansök här

Som Säkerhetssamordnare inom Stora Stationer på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

ERTMS är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på den svenska järnvägen. För dig som vill vara med på förändringsresan kan vi nu erbjuda en spännande roll som säkerhetssamordnare i projekt Stora Stationer. Projekt Stora Stationers uppdrag är att uppgradera signalsystemet på Trafikverkets mest komplexa och trafikerade anläggningar till ERTMS.

I din tjänst ingår det att verka som säkerhetssamordnare inom Stora Stationer. Ditt fokus är att driva godkännandeprocessen och handlägga säkerhetsbevisning så att vi uppnår en säker anläggning enligt gällande föreskrifter och regelverk. 

Du ingår i organisationen för projekt Stora Stationer och där ansvarar du för säkerställa säkerhetsstyrningen för varje anläggning. I din roll samarbetar du med interna och externa intressenter samt övriga projekt inom ERTMS programmet.

Vi söker dig som

  • har teknisk ingenjörs- eller universitetsutbildning med inriktning mot kvalitetsstyrning eller signalteknik eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet och kompetens som vi bedömer likvärdigt
  • har dokumenterad kunskap och erfarenhet inom CSM RA
  • har erfarenhet av arbete med Säkerhetssamordning eller som säkerhetshandläggare inom GOP/TSS/TSB
  • har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med TSD och dess tillhörande direktiv och förordningar
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska såväl som engelska
  • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du

  • har kunskap om Trafikverkets dokumenthanteringssystem PDB, IDA, PPI
  • har arbetat i projekt som omfattar ställverksbyte till modell 95 eller ERTMS


För att trivas i rollen som säkerhetssamordnare är du analytisk, strukturerad och van vid att arbeta självständigt. I ditt arbete har du både externa och interna kontakter varför rollen ställer krav på förmåga att kommunicera och samarbeta.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2020-10-30


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp