VALT JOBB

Säkerhetsspecialist El- och trafiksäkerhet järnväg


Ansök här

Vill du arbeta som Säkerhetsspecialist El- och trafiksäkerhet järnväg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som säkerhetspecialist stödjer du främst distrikt Öst/Stockholm i frågor gällande i huvudsak el-och trafiksäkerhet järnväg. Det innebär att du arbetar med att stödja projektledningen med allt från projektplanering till genomförande och uppföljning. I rollen ansvarar du för de arbetsuppgifter, frågeställningar och samordning som behövs inom dina områden. Du kommer även stödja distriktsledningen med uppföljning, sammanställning och analys.

I dina arbetsuppgifter ingår t ex att:

  • Bidra i projektets arbete med riskanalys, projektspecifikation, kontrollprogram
  • Medverka vid framtagande av förfrågningsunderlag och upphandling av leverantör
  • Granskning av t ex säkerhetsplaner och arbetsmiljöplaner
  • Stödja vid rapportering och hantering av olyckor, tillbud och avvikelser
  • Bidra med erfarenhetsåterföring i strategiska frågor

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt.

Då vi är en nationell organisation så förekommer det resor i Sverige och en stor del av arbetet sker via Skype.

Vi söker dig som:

  • har eftergymnasial utbildning kopplat mot järnväg eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av arbete med trafiksäkerhetsfrågor inom järnväg
  • har kunskaper om svenska lagar, regler och föreskrifter som gäller inom el- och trafiksäkerhet järnväg

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av projektledarstöd inom exempelvis järnvägsprojekt
  • har erfarenhet av kontraktsuppföljning och kontroller inom trafiksäkerhet järnväg

Som person drivs du av att vilja förbättra el- och trafiksäkerhetsarbetet inom järnväg. Du tar initiativ och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vi som jobbar inom enheten finns på olika ställen i landet, så förmåga att vara självgående, d.v.s. kunna planera, prioritera, genomföra och slutföra uppdrag är nödvändigt. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen. Det innebär till exempel att du är kommunikativ, lyhörd samt har god samarbetsförmåga. Du kommer att arbeta i många olika investeringsprojekt och är därför flexibel i ditt förhållningssätt och kan anpassa dig till rådande situationer och omständigheter.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Tester kommer vara som en del i denna rekryteringsprocess.

Intervjuer är planerade att hållas på Trafikverkets kontor i Solna Strand vecka 50.

Placeringsorter: Solna, Uppsala, Eskilstuna, Västerås, Linköping, Örebro.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Uppsala

Trafikverket

Ansök senast 2019-11-25


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp